Jocurile Olimpice 10.000 de hoteluri din Franţa vor fi controlate înaintea Jocurilor Olimpice
Data publicării:
Francezii se pregătesc serios de organizarea Jocurilor Olimpice. 

Ministrul francez delegat al Turismului, Olivia Gregoire, a anunţat, miercuri, că 10.000 de hoteluri vor fi controlate de Direcţia Generală pentru combaterea fraudelor în toată Franţa până la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor avea loc între 26 iulie şi 11 august 2024, transmite AFP.

Întrebată de Sud Radio în legătură cu creşterea mare a preţurilor la hoteluri pe perioada Jocurilor Olimpice, Olivia Gregoire a răspuns că nici la Londra, nici la Rio, nici chiar la Beijing, niciodată nu a existat un plafon al preţurilor în timpul Jocurilor Olimpice şi Paralimpice.

Nu suntem într-o economie administrată, a subliniat oficialul, adăugând că are totuşi un instrument eficace: creşterea numărului de controale.

În 2023, la Paris Ile-de-France, au fost controlate un pic mai mult de 600 de hoteluri. Sunt 1.600 în total şi integral aceste 1.600 de hoteluri pariziene vor fi controlate până la Jocuri, a mai spus Gregoire.

În 2023 am avut 4.300 stabilimente controlate în toată Franţa. Vom avea 10.000 până la JO, vom dubla, cel puţin, controalele, a anunţat ministrul delegat al Turismului.

Dacă preţurile nu sunt afişate, poate fi dintr-o eroare şi este condamnabil. Dacă preţurile afişate nu sunt cele plătite, acolo consumatorul are dreptul să ştie şi de a se plânge, a amintit ministrul, care a subliniat că există un arsenal de amenzi şi de sancţiuni extrem de grele.

Gregoire a precizat că 900 de agenţi ai Direcţiei Generale pentru combaterea fraudelor (DGCCRF), adică o treime din efectivul total al acestei administraţii, vor fi mobilizaţi pentru controlul preţurilor, al condiţiilor sanitare şi pentru buna desfăşurare a Jocurilor Olimpice, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel