Jocurile Olimpice 2 medalii din 4 finale la canotaj, într-o singură zi. Team Romania, lăudată. "E deja prea mult"
Data publicării:
România a reuşit să cucerească medalia de aur la dublu vâslu masculin şi medalia de argint la dublu vâsle feminin joi, 1 august. În celelalte două finale, de 4 rame masculin şi 4 rame feminin, România a încheiat pe locurile 5, respectiv 4. 

Canotorii români Andrei Cornea și Marian Enache au cucerit medaliile de aur în proba de dublu vâsle masculin, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, după o cursă pe care au condus-o aproape integral.

Cornea și Enache au declanșat un sprint devastator pe ultimele sute de metri ale cursei, desprinzându-se decisiv într-o cursă câștigată cu timpul de 6 min 12 sec 58/100.

Medaliile de argint au revenit Olandei (Melvin Twellaar, Stef Broenink), în 6 min 13 sec 92/100, podiumul fiind completat de Irlanda (Daire Lynch, Philip Doyle), în 6 min 15 sec 17/100.

Cornea și Enache au prins in extremis finala, dar au adus prima medalie olimpică a României în istorie în proba masculină de dublu vâsle.

Enache a participat și la JO de la Tokyo, tot la dublu vâsle, clasându-se pe locul 9.

Și canotoarele române Ancuța Bodnar și Simona Radiș au reușit să aducă României medalii. Ele au câștigat medaliile de argint în proba de dublu vâsle feminin, tot joi, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Campioanele olimpice de la Tokyo au condus la 1.000 de metri, dar au încheiat pe locul secund, în 6 min 50 sec 69/100, fiind devansate pe final de Noua Zeelandă (Brooke Francis, Lucy Spoors), la doar 14/100 (6:50.45).

Octavian Morariu, membru CIO şi fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat că sportivii români de la canotaj au concretizat, joi, două din cele patru şanse la medalii pe care le aveau, lucru care este deja foarte mult şi îmbucurător.

"Canotajul a adus cei mai mulţi sportivi, mai mult de 1/3 din delegaţie, sunt prezenţi în multe probe cu foarte multe şanse de medalii. Astăzi au concretizat două din patru, ceea ce este deja foarte mult. Aşteptăm mâine dublul fetelor la categorie uşoară, aşteptăm şi 8+1, sunt convins că vor mai veni medalii. Îmi doresc să fie din metalul cel mai preţios, din aur", a afirmat el.

"Mă bucur foarte mult pentru sportivi pentru că este încununarea muncii lor de ani de zile, este ceea ce şi-au dorit cel mai mult în viaţă până acum şi iată că s-a înfăptuit. Îi felicit din toată inima şi le urez mult succes în continuare. Medaliile sunt tot timpul frumoase, nu pot spune că una este mai frumoasă ca alta, sau un sportiv mai frumos ca altul, este aceeaşi trăire, aceeaşi energie, aceeaşi emoţie şi aceeaşi împlinire", a adăugat Morariu, citat de Agerpres.

Locul patru pentru echipajul feminin și poziția a cincea pentru echipa masculină

Echipajul feminin de patru rame al României, compus din Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu și Amalia Bereș, s-a clasat pe locul al patrulea în Finala A, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Canotoarele române au fost pe trei după primii 500 de metri, dar apoi au coborât pe patru, terminând la mică distanță de podium, cronometrate în 6 min 29 sec 52/100. Ar fi fost prima medalie olimpică pentru România în această probă.

Olanda (Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins, Benthe Boonstra) a câștigat cursa (6:27.13), medaliile de argint au revenit Marii Britanii (Helen Glover, Esme Booth, Sam Redgrave, Rebecca Shorten - 6:27.31), în timp ce bronzul a revenit Noii Zeelande (Jackie Gowler, Phoebe Spoors, Davina Waddy, Kerri Williams - 6:29.08).

România a calificat nouă echipaje în Finalele A la JO de la Paris din cele douăsprezece pe care le-a avut: dublu vâsle feminin - categorie ușoară, dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru rame masculin, dublu vâsle masculin, dublu vâsle feminin, patru rame feminin, opt plus unu feminin, opt plus unu masculin.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel