Jocurile Olimpice 800 metri pentru istorie. Concurează la JO2024 pentru a deveni regina înotului
Data publicării:
Înotătoarea americană Katie Ledecky concurează la 800 liber pentru a scrie istorie la Jocurile Olimpice. 

Înotătoarea americană Katie Ledecky s-a calificat vineri cu cel mai bun timp în finala probei de 800 m liber, de la Jocurile Olimpice de la Paris, în care va ataca a noua ei medalie olimpică de aur, scrie AFP.

Ledecky, triplă campioană olimpică la 800 m liber, a obţinut previzibil cel mai bun timp din serii cu timpul de 8 min 16 sec 62/100, fiind urmată de conaţionala Paige Madden (la 1 sec 86/100) şi de australianca Ariarne Titmus (la 3 sec 25/100).

În finala prevăzută sâmbătă seara, Ledecky, 27 ani, va încerca să cucerească a noua ei coroană olimpică, cu care ar egala performanţa gimnastei sovietice Larissa Latînina, cea mai titrată sportivă din istoria Jocurilor.

Marea rivală a americancei se anunţă australianca Titmus, vicecampioană olimpică la Tokyo, care la Paris a cucerit aurul la 400 m liber şi argintul la 200 m liber.

Ledecky a cucerit cinci medalii de aur la Rio 2016, două de aur la Tokyo şi una de aur la Paris 2024, la 1.500 m liber, scrie Agerpres. 

O înotătoare a primit îngrijiri medicale după o cursă în bazin 

Înotătoarea slovacă Tamara Potocka a fost evacuată sub asistenţă respiratorie, vineri, din piscina olimpică a arenei La Defense, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a evoluat în serii la 200 m mixt, au anunţat organizatorii, citaţi de AFP.

Cronometrată cu al 23-lea timp din serii, înotătoarea de 21 de ani, specialistă în stilul fluture, a căzut la ieşirea sa din bazin, primind ajutor de urgenţă şi fiind evacuată sub asistenţă respiratorie.

Este conştientă, dar aşteptăm noi informaţii medicale, au explicat organizatorii.

Seria următoare a probei a fost uşor amânată pentru a lăsa timp paramedicilor să intervină.

Summer Macintosh, 2 medalii de aur la doar 17 ani 

Tânăra înotătoare canadiană Summer McIntosh (17 ani) a cucerit joi seară a doua sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba feminină de 200 m fluture.

McIntosh s-a impus cu timpul de 2 min 03 sec 03/100, nou record olimpic, devansându-le pe americanca Regan Smith şi pe chinezoaica Zhang Yufei, deţinătoarea titlului, care au intrat în posesia medaliilor de argint, respectiv bronz.

Reprezentanta "frunzei de arţar" a obţinut astfel a treia sa medalie la JO 2024, după argintul de la 400 m liber şi aurul de la 400 m mixt.

În 2021, când avea doar 14 ani, Summer McIntosh a devenit cea mai tânără sportivă canadiană din istoria Jocurilor Olimpice, reuşind să se claseze pe locul al patrulea la 400 m liber în concursul de la Tokyo.

În celelalte finale disputate joi, ungurul Hubert Kos a cucerit primul său titlu olimpic, la 200 m spate masculin, la puţin mai mult de un an după ce s-a concentrat pe acest stil, în timp ce Kate Douglass din Statele Unite a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la 200 m bras feminin.

Douglass, care a îmbunătăţit cu această ocazie propriul record al Americilor (2 min 19 sec 24/100), a reuşit să se impună în faţa deţinătoarei titlului, sud-africana Tatjana Smith, medaliată cu argint. Olandeza Tess Schouten, campioana mondială în titre pe această distanţă a urcat pe treapta a treia a podiumului, obţinând prima sa medalie olimpică.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel