Fotbal 9 antrenori din Liga 2 au 46 de trofee împreună. Cel mai titrat antrenor, ca fost jucător, nu e român
Data actualizării:
Data publicării:
Liga 2 are 22 de antrenori, dar 9 dintre ei cumulează 46 de trofee cucerite în carierele de fotbalişti. Cel mai titrat dintre ei a jucat la Inter Milano. 

Cu FC Voluntari și FCU Craiova retrogradate din primul eșalon plus șase formații promovate din Liga 3, seria din acest sezon al Ligii 2 Casa Pariurilor ajunge la un format extins, cu 22 de competitoare, și se anunță spectacol total cu miză uriașă, transmite FRF.

Cel mai titrat antrenor, fost atacant la Inter Milano 

Marco Veronese, antrenorul celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ, are cea mai importantă carieră ca fotbalist dintre antrenorii din Liga 2. El a jucat la Internazzionale Milano, Chievo, Modena, Spezia, Venezia şi Cesena în carieră. 

9 antrenori din Liga 2 au 46 de trofee împreună 

Ianis Zicu este cel mai titrat dintre ei, cu 9 trofee cucerite ca fotbalist. Acesta are în palmares 2 titluri, 5 cupe şi 2 supercupe, cucerite cu Dinamo, Rapid, ŢSKA Sofia şi Pohang Steelers. 

Claudiu Niculescu, fostul atacant al lui Dinamo, actual antrenor la FC Voluntari, are 7 trofee în vitrină şi este la egalitate cu Robert Ilyes, de la Csikszereda. Niculescu are 3 titluri, 3 cupe şi o supercupă, toate cucerite cu Dinamo, în timp ce Ilyes are 2 titluri, 3 cupe şi 2 supercupe, cucerite cu Rapid şi Khazar Lankaran. 

Nicolae Dică a cucerit în carieră 6 trofee. Antrenorul de pe banca lui FC Argeş a cucerit 3 titluri, 2 cupe şi o supercupă ca jucător, cu Steaua şi CFR Cluj. 

Flavius Stoican, antrenorul celor de la CSM Reşiţa, are 2 titluri, 2 cupe şi o supercupă, cucerite cu Dinamo şi Şahtior Donetk, în timp ce Costin Lazăr, antrenorul lui Muscelul, şi Constantin Schumacher, de la Şelimbăr, au câte 4 trofee cucerite. 

Daniel Opriţa, antrenorul lui CSA Steaua are şi el 3 trofee în palmares, 2 titluri şi o supercupă, toate obţinute cu Steaua Bucureşti. 

Florin Maxim, antrenorul celor de la Corvinul Hunedoara, a cucerit o cupă a României ca jucător la Steaua Bucureşti, dar are şi o cupă a României ca antrenor al Corvinului, obţinută chiar în sezonul precedent, în finala cu Oţelul Galaţi. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel