Jocurile Olimpice O sportivă din România e convinsă: Dacă mergeam la Jocurile Olimpice, veneam acasă cu medalia
Sud-coreeanca An Se-Young, medaliată cu aur la badminton la Jocurile Olimpice de la Paris, și-a imaginat o întoarcere glorioasă din capitala Franței, sărbătorind reușita cu medalia la gât, dar realitatea nu a arătat, totuși, în acest mod.
Ajunsă pe aeroportul Incheon din Coreea de Sud, reporterii au înconjurat-o pe sportivă, adresându-i numeroase întrebări despre criticile sale la adresa Asociației Coreene de Badminton și a echipei naționale – care au determinat organismul de conducere al țării să deschidă o anchetă.
„Am vrut să câștig la Jocurile Olimpice și unul dintre motivele pentru care am muncit din greu este pentru că voiam ca vocea mea să capete putere”, a declarat Se-Young, în vârstă de 22 de ani, unui post de radio din Coreea de Sud.
Jucătoarea de badminton a denunțat o presupusă serie de rele tratamente pe care că le-ar fi îndurat timp de șapte ani, când a intrat pentru prima dată în echipa națională sud-coreeană. An a spus că problemele au atins apogeul în luna mai, când a transmis pe Instagram că specialiștii unui spital unde a realizat un control, alături de un antrenor al echipei naționale, au considerat că o perioadă cuprinsă între două până la șase săptămâni de reabilitare ar fi suficientă pentru ca ea să se întoarcă la antrenamente.
La conferința de presă a sportivilor medaliați la Paris, An a susținut că diagnosticul dat inițial a fost unul greșit, spunând că a trebuit să „suporte durerea și să continue să joace”, deoarece se apropiau Jocurile Olimpice.
„Accidentarea mea a fost dificilă, mai gravă decât am crezut”, a spus ea despre tendonul rotulian drept care s-a rupt parțial în timpul Jocurilor Asiatice de la Hangzhou, în octombrie anul trecut.
„Am fost atât de dezamăgită”, a spus An despre echipa națională a Coreei de Sud, acuzând oficialii sud-coreeni că i-au gestionat în mod greșit accidentările.
Totuși, Asociația Coreeană de Badminton a respins afirmațiile prin intermediul unei declarații de 10 pagini, susținând că An a trecut prin cinci săptămâni de reabilitare cu propria echipă, Samsung Life Sports, „la cererea sa” și a participat la Kumamoto Masters Japan și Li-ning China Masters în luna noiembrie, din „propria sa dorință”.
„Din cei 12 sportivi de badminton care participă la Jocurile Olimpice, An Se-young a beneficiat de un antrenor din luna februarie a acestui an pentru a o ajuta la gestionarea și recuperarea accidentării”, a spus asociația.
De asemenea, ei au mai menționat că există dovezi precum un mesaj text al antrenorului principal Kim Hak-Kyun, care îi spune lui An, în noiembrie anul trecut, să „se concentreze pe refacere” și că nu trebuie să „tragă prea mult” pentru a participa la Masters.
Deși a subliniat că a făcut tot posibilul pentru sportivă, asociația a susținut că va „verifica cu atenție” înregistrările spitalului pentru a înțelege unde a fost diagnosticată greșit An Se-Young, totodată pentru a se asigura că „un astfel de incident nu se va întâmpla din nou”.
An, care a concurat la proba de simplu feminin, a mai susținut că echipa națională a dat prioritate jucătorilor de dublu când a venit vorba despre tratamentele medicale, „deoarece proba de dublu a avut întotdeauna rezultate bune”, a declarat ea săptămâna trecută pentru agenția de știri Yonhap, citată de CNN.
Coreea de Sud a câștigat medalia de aur prin evoluția lui An Se-Young la proba de badminton feminin și medalia de argint la dublu mixt, în cadrul JO 2024.
„Probele de simplu și dublu sunt în mod clar diferite și cred că [atleții] ar trebui antrenați într-un sistem diferit. În primul rând, antrenorii principali și antrenorii [pentru simplu și dublu] trebuie împărțiți, iar metodele de antrenament ar trebui împărțite sistematic”, a mai spus An pentru Yonhap.
Fanii și-au exprimat sprijinul pentru tânăra campioană olimpică pe rețelele de socializare. „Înveselește-te, An Se-Young”, a scris un utilizator pe Instagram, strângând peste 6.000 de aprecieri.
„Cred că am îndurat multe în ultimii șapte ani, suprimând [ce s-a întâmplat] pentru acest obiectiv. Nu aș fi putut atinge acest obiectiv de una singură, dar au fost o mulțime de lucruri dezamăgitoare”, a declarat An pentru presa sud-coreeană săptămâna trecută.
„Cred că badmintonul nostru poate face foarte multe progrese, dar e timpul să ne uităm la motivul pentru care avem o singură medalie de aur”, a mai spus ea.
La Jocurile Olimpice de la Paris, Coreea de Sud a obținut 32 de medalii, dintre care 13 medalii de aur, 9 medalii de argint și 10 medalii de bronz, cu 12 mai multe decât la ediția trecută a JO.
Peste 100 de medalii decernate...
Germania nu va avea şanse să...
Vlad Stoica, reales în funcția...
După victoria Rapidului în...
Transferat de FCSB de la...
FCSB va evolua împotriva...
Croatul Goran Ivanisevic a...
Liderul actual al Superligii a...