Fotbal international A scos-o pe Corvinul din Europa League, dar a fost dat afară. Zeljko Sopic, îndepărtat de Rijeka
Data actualizării:
Data publicării:
Zeljko Sopic nu mai este antrenorul lui Rijeka, vicecampioana Croaţiei. Sopic a stat pe banca croaţilor la dubla cu Corvinul Hunedoara, din turul II preliminar Europa League. 

"În urma deciziei conducerii, Zeljko Sopic nu mai este antrenor principal la echipa noastră. Noul antrenor va fi Radomir Dalovic, fost jucător la Rijeka și fost secund, pentru care aventura de principal va fi prima din cariera sa.

Rijeka îi mulțumește lui Zeljko Sopic pentru tot ce a făcut pentru acest club șși îi dorește tot binele în continuarea carierei sale de antrenor", a fost mesajul postat pe site-ul celor de la Rijeka. 

Rijeka nu a pierdut niciun meci în acest sezon. Dincolo de dubla cu Corvinul, câştigată la general cu 1-0, Rijeka a debutat în campionat cu Lokomotiv Zagreb, scor 4-0, apoi a remizat 1-1 cu Elfsborg în turul III preliminar Europa League, iar ulterior a remizat şi în campionat 0-0, cu Varazdin. 

 Zeljko Sopic, antrenorul lui Rijeka, sarcastic după victoria cu Corvinul

”Prima repriză a fost doar 1-0, iar pe final a trebuit să ne salvăm. Așa este în fotbal. Adversara noastră poate fi fericită că nu a primit șapte goluri în prima repriză. În a doua parte, s-a petrecut un moment crucial, când portarul nostru s-a accidentat.

I-a fost spartă arcada, are o tăietură mare de șapte-opt centimetri. Asta ne-a afectat. Conform noului regulament, îți ceri scuze și totul este în regulă.

Am luptat împotriva curentului, nu este o scuză, dar este simplu. Într-o zi normală, împotriva unui astfel de adversar, trebuie să marchezi patru-cinci goluri, pentru că ne-am creat ocazii.

Nu am reușit să profităm. Știm că asta este o problemă și vom încerca să reparăm. Apoi, s-a instalat nervozitatea, adversara a prins avânt. Nu sunt nemulțumit de a doua repriză. Am avut noroc, ei au fost de zece ori mai buni, simțiți-vă liberi să scrieți asta”, a spus Sopic, potrivit Telegram.

Croaţii au rămas impresionaţi de Lefter, portarul Corvinului 

”Jucătorii de la Rijeka au reușit în cele din urmă să se impună în turul 3 preliminar din Europa League. După 0-0 în tur, Rijeka s-a impus acasă, scor 1-0. Nu a fost deloc ușor pentru gazde să învingă deținătoarea Cupei României.

Calificarea a fost decisă de golul lui Dejan Petrovic, din minutul 12. Românii au avut o șansă uriașă de a egala în minutul 76, dar Sergiu Buș a irosit un penalty.

Rijeka a început foarte bine meciul, a avut multe ocazii, dar portarul advers a fost briliant în multe momente. Per total, Corvinul a arătat un fotbal mai bun.

Jucătorii de la Rijeka au avut noroc și s-au calificat pentru că oaspeții au găsit cu greu culoare spre poarta adversă”, a relatat sportske.hr.

Corvinul Hunedoara va juca în turul III preliminar al Conference League, unde va întâlni Astana, echipă din Kazahstan. Dacă va trece de kazahi, Corvinul va fi cap de serie în playoff-ul competiţiei. În prima manşă, scorul a fost 2-1 pentru Astana. Returul e miercuri, 14 august, de la ora 17:00. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel