Echipa nationala A venit nota de plată pentru naționala Kosovo! Ce sume datorează adversarii României, după incidentele din Liga Națiunilor
Data publicării:
Echipa națională de fotbal a României a învins Kosovo, scor 3-0, în primul meci din Liga Națiunilor.

Kosovarii trebuie să plătească suma de 61.000 euro

UEFA a anunțat sancțiunile suferite de kosovari, după atmosfera ostilă din meciul cu selecționata condusă de Mircea Lucescu.

Oficialii au amendat Federația de Fotbal din Kosovo cu nu mai puțin de 61.000 de euro, suma totală care se împarte în felul următor:

- o amendă în valoare de 10.000 de euro pentru intrarea suporterilor pe teren

- o amendă în valoare de 22.000 de euro pentru obiectele aruncate în teren

- o amendă în valoare de 6.000 de euro pentru aprinderea materialelor pirotehnice

- o amendă în valoare de 15.000 de euro pentru tulburarea momentului în care s-au intonat imnurile naționale

- o amendă în valoare de 8.000 de euro pentru blocarea zonelor de acces public.

De asemenea, Federația din Kosovo a primit și un avertisment, întrucât nu au fost respectate obligațiile referitoare la activitățile media. Concret, după înfrângerea suferită în fața selecționatei României, antrenorul Franco Foda a refuzat să participe la declarațiile de după meci ori la conferința de presă.

Cele două reprezentative s-au mai întâlnit și în preliminariile Campionatului European de fotbal, scor 0-0 la Priștina și 2-0 la București, în favoarea „tricolorilor”, ambele meciuri fiind presărate cu momente tensionate.

În contextul în care statul român nu recunoaște independența Kosovoului față de Serbia, poziție luată de România pentru a preveni crearea unui precedent în cadrul teritoriului țării noastre, suporterii români au afișat mesaje precum „Uniți Sub Tricolor” sau „Kosovo e Serbia”, fapt ce a determinat întreruperea meciului de pe Arena Națională și o serie de sancțiuni asupra selecționatei României.

Ca urmare a evenimentelor din 2023, suporterii români nu au putut fi prezenți pe stadionul din Priștina, în primul meci din Liga Națiunilor, încheiat cu victoria clară a „tricolorilor”, scor 3-0, astfel că jucătorii țării noastre au trebuit să lupte în fața unui public 100% kosovar, care a menținut o atmosferă ostilă față de formația antrenată de Mircea Lucescu.

CITEȘTE ȘI „Zici că eram pe timpul Răscoalei de la Bobâlna”. Șumudică, amuzat de numărul de spectatori care au intrat pe teren, în meciul Kosovo - România

Cu toate acestea, Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal a luat decizii drastice în privința oficialilor kosovari, mai ales că au existat probleme de diferite naturi în cadrul meciului contra naționalei de fotbal a României.

În următoarele meciuri din Liga Națiunilor, România întâlnește Cipru, pe 12 octombrie, respectiv Lituania, pe 15 octombrie.

Pentru Kosovo, urmează partide cu Lituania, pe 12 octombrie, respectiv cu Cipru, pe 15 octombrie.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

UEFA Europa League Cine a fost jucătorul no 1 al FCSB în meciul cu PAOK Salonic

FCSB a reușit victoria în al doilea meci din Europa...


logo icon Cele mai citite
Sursa: ascotelul.ro

Agentul lui Alexandru Pop confirmă. Trei oferte refuzate pentru atacantul Oţelului

Agerpres

Oțelul Galați - CFR Cluj se amână din nou. Când se joacă FC Botoșani - FCSB

Agerpres
BREAKING NEWS

Simona Halep obține prima victorie din ultimii doi ani. Primele declarații ale româncei după meci

FOTO: DC News
BREAKING NEWS

Simona Halep, eliminată de la WTA Hong Kong în optimi. Fără speranţe în faţa Annei Blinkova

pixel