Superliga Romaniei "Aceşti băieţi ne dau speranţe". Primele concluzii după România - China 3-2 în Cupa Davis
Data publicării:
George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, a tras primele concluzii după ce România a învins China în Cupa Davis, scor 3-2. 

"Am obţinut o victorie extrem de importantă, mai ales că după tragerea la sorţi, când am văzut China, ne gândeam că mai rău de atât nu puteam pica. China chiar este o echipă puternică, o echipă de viitor, chiar dacă trebuie să recunoaştem, nu a venit aici cu cei mai buni jucători ai săi. Dar având în vedere masa de jucători, infrastructura şi condiţiile din China e normal să ai emoţii. De aceea eu cu atât mai mult vreau să felicit jucătorii şi stafful tehnic pentru că au făcut un meci remarcabil, de un înalt nivel. Pentru că deşi clasamentele jucătorilor nu erau de top, nivelul a fost unul extrem de ridicat. Aşa că aceşti băieţi ne dau speranţe", a afirmat Cosac.

"Sigur, a fost 2-0 pentru noi, dar la fel de bine putea fi 2-0 pentru ei. Meciurile au fost toate extrem de echilibrate. Eu aş spune că meciul la care aveam o primă şansă era cel de dublu. În rest, la cele de simplu vedeam un uşor avantaj pentru China pentru că avea în componenţă un jucător care se apropie de top 100. Însă în Cupa Davis, cum bine ştim, că nu contează numele jucătorilor. În această competiţie scrie mare numele ţării şi undeva, mic, numele jucătorului. Deci acolo unde jucătorii îşi reprezintă ţara valorile se mai echilibrează aş putea spune", a adăugat preşedintele FRT.

George Cosac a menţionat că peste câţiva ani România ar putea spera la o accedere în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

"Acum aşteptăm tragerea la sorţi pentru Grupa II Mondială, să vedem cu cine vom juca. Normal că acolo sunt echipe foarte puternice, însă, aşa cum am văzut, avem o echipă tânără cu un potenţial deosebit, o echipă pe care ne putem baza în viitor pentru a spera chiar şi la o accedere în Grupa Mondială în câţiva ani. Jucătorii noştri au demonstrat la Craiova că au valoare şi că sunt nişte luptători, pentru că meciurile au fost echilibrate şi nu s-au pierdut", a explicat Cosac.

Echipa României a învins formaţia Chinei cu scorul de 3-2, în Grupa Mondială II a Cupei Davis într-un meci desfăşurat la finalul săptămânii trecute în Sala Polivalentă din Craiova.

Vineri, în primul meci de simplu, Cezar Creţu l-a învins pe Yunchaokete Bu (113 ATP) cu 3-6, 6-4, 7-6 (7/4), iar apoi Gabi Adrian Boitan (364 ATP) l-a întrecut pe Yi Zhou (527 ATP) cu 7-6 (7/4), 6-2. Iniţial, Filip Cristian Jianu (234 ATP) trebuia să joace în locul lui Boitan.

Sâmbătă, la dublu, perechea Victor Cornea/Bogdan Pavel a fost învinsă de cuplul Fajing Sun/Rigele Te cu 6-4, 6-4. Cornea ocupă locul 80 în lume la dublu, Pavel este pe 272, Sun pe 289, iar Te pe 742.

În penultimul meci de simplu, Gabi Adrian Boitan a fost învins de Yunchaokete Bu cu 6-3, 7-6 (7/3), iar în ultimul Cezar Creţu s-a impus în faţa lui Rigele Te, cu 3-6, 6-3, 6-3.

România şi China nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Davis, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel