Jocurile Olimpice Acuzaţii de discriminare la JO2024. O sportivă acuză că nu există egalitate între sporturile masculine şi cele feminine
Data publicării:
Apar şi scandaluri la Jocurile Olimpice. O sportivă acuză organizatorii că discriminează în funcţie de gen. 

Fatima Galvez, care a terminat pe locul 5 la talere la TIR Sportiv, acuză organizatorii că discriminează sportivele de la Olimpiadă. Aceasta s-a declarat nemulţumită şi de gălăgia pe care au făcut-o fanii, în condiţiile în care, spune ea, sportul pe care îl practică este unul care necesită concentrare. 

"Este prima dată când spun asta, dar o voi spune. Sunt foarte surprinsă că într-o finală olimpică a unui sport care necesită atât de multă concentrare și precizie, în tribune se strigă și se aclamă. Nu are sens. Uneori este chiar greu să te recuperezi. 

Nu e o scuză, dar vreau să susțin că este un sport de precizie, tribunele ar trebui să fie tăcute. Așa cum am spus, este un sport al concentrării, al preciziei și al relaxării, nu știu de ce se poate practica cu atâtea strigăte din tribune. 

Nu ar trebui să fie așa. Nu cred că a fost așa și ieri, în finala masculină, nu? În plus, ei au început cu o jumătate de oră mai târziu decât noi. Și asta chiar mă deranjează. Ni s-a spus că există o reflexie în cortina din față... și ce dacă, la noi nu a fost? Nu există egalitate în niciun sens", a declarat Galvez, conform as.com

Guatemala a scris istorie. Prima medalie de aur din istoria ţării 

Guatemala a obţinut prima sa medalie olimpică de aur din istorie, după ce Adriana Ruano Oliva a ocupat prima poziţie miercuri la trap cu un nou record olimpic, în concursul feminin de tir sportiv, care a avut loc la Chateauroux, scrie AFP.

Cu 45 de puncte acumulate, Oliva le-a devansat pe italianca Silvana Maria Stanco (40 pct), care a obţinut argintul, şi pe australianca Penny Smith (32 puncte), medaliată cu bronz.

Cu o zi înainte, compatriotul Adrianei Ruano Oliva, Jean Pierre Brol Cardenas, cucerise bronzul în întrecerea masculină, cu 35 de puncte, aurul revenind britanicului Nathan Hales (48 pct), scrie Agerpres. 

Mădălina Amăistroaie s-a calificat în optimi 

Sportiva română Mădălina Amăistroaie s-a calificat în optimile de finală ale probei feminine de tir cu arcul, miercuri, la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a învins-o pe italianca Chiara Rebagliati, cu 7-4.

Rebagliati, 27 ani, medaliată cu aur la World Games din 2022 şi cu bronz la individual şi pe echipe la Jocurile Europene 2023.

În optimile de finală, pe 3 august, Mădălina Amăistroaie o va înfrunta pe câştigătoarea meciurilor Marie Horackova (Cehia)/Ziodahon Abdusatorova (Uzbekistan) - Jana Ali (Egipt)/Suhyeon Nam (Coreea de Sud). Nam a cucerit titlul olimpic la Paris cu echipa.

Suceveanca de 21 ani, care s-a clasat pe locul 33 la JO de la Tokyo, la debutul său olimpic, a trecut în primul tur la Paris de israelianca Mikaella Moshe, cu 7-1.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel