Fotbal Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia
Data publicării:
Daniel Badislav este noua "vedetă" de pe paginile de Facebook care vorbesc despre fotbal, însă informaţiile prezentate sunt eronate. Pe reţelele sociale, Badislav este prezentat ca fiul patroanei unui club de fotbal de Liga IV din România, dar şi ca un fotbalist care a provocat demisia a patru antrenori şi un atac de cord celui de-al cincilea. 

"Persoana din imagine este Daniel Badislav, un portar român care cântăreşte 130 de kilograme. El a provocat retrogradarea succesivă a clubului său, FC Ciorogârla, din Liga II în Liga IV, iar clubul nu l-a putut da afară pentru că mama sa este unul dintre finanţatorii clubului. Din cauza lui Daniel, 4 antrenori au demisionat, iar altul a murit din cauza unui atac de cord. De asemenea, unul dintre jucătorii echipei a plecat definitiv din club. 

Daniel şi-a început cariera ca atacant, dar a decis să intre în poartă din cauza incapacităţii de a alerga şi a ţine pasul cu restul jucătorilor. 

Din cauza lipsei sale de abilităţi în ceea ce priveşte prinderea mingilor, antrenorul este forţat să joace cu 7 fundaşi şi 3 mijlocaşi, fără atacanţi. 

Badislav este considerat cel mai bine plătit jucător al echipei", se arată într-o postare pe pagina YNFA. 

Care este, însă, adevărul? 

Daniel Badislav juca, într-adevăr, în Liga IV, la Ciorogârla. Dar asta în 2012, când portarul avea 33 de ani. Şi greutatea sa chiar era de 130 kg, lucru care îl făcea cel mai greu portar din lume. Dar restul informaţiilor nu sunt deloc adevărate. 

Pentru revista Ilfovsport, Badislav spunea că a trecut chiar şi prin curtea Rapidului, echipă cu care simpatiza. 

"Jucam fundaş pe atunci, trecusem pe la Griviţa Roşie şi Ciorogîrla. Am ajuns şi în Giuleşti. N-am făcut purici, dar un antrenor mi-a zis că locul meu e în poartă", s-a confesat Badislav reporterilor IlfovSport. 

Greutatea l-a făcut, însă, recunoscut. Şi nu neapărat într-un mod pozitiv. 

"Marian Răduţă, antrenor la Cernica, a tunat înaintea meciului direct: 'Bă, de ce veniţi cu ăsta de 200 de kile? Vă bateţi joc de competiţie!'. După meci, a venit la mine, şi-a cerut scuze. Cred că n-a existat stadion în Ilfovul ăsta unde să nu râdă de mine", a mai povestit acesta. 

Singurul portar din istorie care l-a depăşit pe Badislav a fost englezul William "Fatty" Foulke, tot portar, la Sheffield United şi Chelsea (1894-1906). El cântărea 150 kg, la o înălţime de 1,93 m. Faulke a câştigat un titlu în Anglia, două Cupe, şi a jucat şi la echipa naţională. 

Singura "întâlnire" a lui Badislav cu echipa naţională a fost un meci contra lui Ionel Ganea. 

"Am jucat împotriva lui Ganea cînd era la Ştefăneşti, atunci m-am simţit fotbalist. Mai mult, nu a rîs de mine!", a mai spus acesta. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare

Echipa nationala Ultimele detalii de la Kaunas, înainte de Lituania-România

România înfruntă Lituania marţi, 15 octombrie, în al...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dan Alexa spune că David Maftei joacă în Liga 1 datorită lui Dorinel Munteanu. Nu a vrut să comenteze gestul antrenorului

Agerpres

Rareş Pop i-a dat mesaj lui Marius Şumudică imediat după România U20 - Cehia U20

Agerpres

George Puşcaş, criticat în termeni duri după Cipru-România 0-3. A fost numit "dezastru viu" de Cornel Dinu

Agerpres

Vali Ţicu, semnal de alarmă la Petrolul. "Nu putem vorbi de viitor"

pixel