Echipa nationala Adrian Mutu, onorat că numele său a fost pe lista FRF pentru banca naţionalei. "Nu am niciun regret"
Data publicării:
Adrian Mutu s-a aflat pe lista posibililor înlocuitori ai lui Edi Iordănescu la cârma naţionalei, dar în cele din urmă FRF s-ar fi îndreptat spre Mircea Lucescu, după ce Gheorghe Hagi a refuzat să preia naţionala. 

”Nu am niciun regret că nu sunt eu, pentru că am mai trecut prin această fază. Am mai fost la limită și acum doi ani și jumătate. Am fost și atunci și sunt și acum onorat că numele meu se află printre cei pasibili de a fi numit selecționerul echipei naționalei.

Este o onoare pentru mine, în primul rând ca fost jucător al echipei naționale, dar și ca antrenor în momentul de față. O onoare, dar asta nu înseamnă că m-am gândit prea mult.

Am fost bucuros când am auzit numele lui Hagi, credeam ca toată lumea că e timpul lui la 60 de ani aproape să preia echipa națională. Mai ales că 95% din jucătorii aflați acum în circuitul naționalei au trecut practic prin mâinile lui. Era ideea corectă, cea mai indicată acum.

Cu nea Mircea lucrurile stau cam la fel, chiar dacă nu a lucrat cu ei, dar la experiența pe care o are știe să-i gestioneze. E de nediscutat ca antrenor, pentru că nu ai ce să spui de nea Mircea Lucescu.

Este cel mai reprezentativ din toate timpurile în antrenorat și mă refer nu numai în România, dar mai ales în exterior. Este omul care poate să gestioneze o astfel de situație”, a declarat Adrian Mutu la Fanatik. 

"Nea Mircea rămâne de nediscutat" 

”Mi se pare normală pe undeva povestea cu Mircea Lucescu la națională. După această perioadă frumoasă, plină de emoție, legată de echipa națională cred că Hagi șu Lucescu sunt numele cele mai indicate să preia frâiele de acum încolo. Erau singurii care nu puteau fi contestați.

Cu refuzul lui Hagi, nea Mircea Lucescu rămâne de nediscutat, deoarece cariera dânsului în antrenorat spune tot, trofeele pe care le-a câștigat. Cred că este o alegere potrivită, plină de experiență, de valoare. Probabil e ce trebuia ca să consolideze parcursul ăsta frumos pe care l-a avut echipa națională în ultimii doi ani cu Edi (n.r. – Edi Iordănescu).

Un parcurs care cred că e bun, chiar dacă pretențiile noastre sunt mult mai mari, dar cred că asta este valoarea noastră în momentul de față. Probabil va fi Mircea Lucescu din ce știu eu”, a mai declarat Mutu.

Mircea Lucescu, 99% antrenorul naţionalei 

Chiar dacă informaţia a apărut deja de câteva zile, nimeni din FRF nu confirma această posibilă numire. Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, spune că Mircea Lucescu este 99% selecţionerul României şi că răspunsul final este aşteptat săptămâna viitoare. 

”Mircea Lucescu a făcut minuni în fotbalul românesc. E făcător de minuni. Nu cred că mă poate contrazice cineva când spun că el a calificat România la EURO '84 din cea mai grea grupă din istoria fotbalului românesc.

Rămâne un 1% înainte de semnarea contractului. Așteptăm săptămâna viitoare un răspuns final. Nici nu au fost negocieri. S-a discutat despre un singur lucru: crezi sau nu crezi că poți duce echipa asta mai departe?

Și sunt foarte puțini oameni care cred”, a spus Andrei Vochin la Fanatik. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Fotbal Nicolae Dică a plecat de la FC Argeş

Nicolae Dică nu mai este antrenorul celor de la FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel