Echipa nationala Adrian Mutu și-a ales favoriții din echipa Olandei. Ce spune despre „tricolorii” lui Edi Iordănescu
Data publicării:
Parcursul echipei naționale de fotbal a României la Campionatul European din Germania s-a încheiat în faza optimilor de finală.

Fostul „tricolor” a explicat faptul că nivelul de valoare pe care îl au jucătorii olandezi este superior fotbaliștilor români, aspect observabil în jocul pierdut de naționala României, marți seară, scor 0-3.

Adrian Mutu: „Au fost mult mai puternici, se vedeau că sunt mai proaspeți”

„Ne-au dominat clar, au dezvoltat cu 3 pe linia de fund olandezii, cu Ake care a rămas acolo și cu Dumfries care a urcat extremă. Din cauza asta nouă, cu stilul nostru, ne-a fost greu să-i oprim. Intrările lui Simons între linii ne-au curățat și la primul gol. Mie mi s-au părut extraordinari Reijnders și Schouten. Cred că Reijnders este unul dintre cei mai buni mijlocași de la acest turneu.

Aseară au condus foarte bine jocul cei doi mijlocași. Chiar m-a surprins schimbarea lui Schouten, pentru că era mijlocașul care îl căuta cel mai mult pe Simons între linii. Așa s-a întâmplat și la primul gol din minutul 20.

Cred că a fost foarte greu să îi prindem. Au avut forță fizică, ne-au bătut și la capitolul ăsta. Au fost mult mai puternici, se vedeau că sunt mai proaspeți. E greu să alergi după minge cum am alergat noi aseară”, a declarat Adrian Mutu.

Mutu, despre „tricolori: „Au dat totul la nivel de atitudine, s-au sacrificat”

„În afară de astea, știam că Olanda este mai bună decât noi. Chiar dacă am pierdut cu 3-0, trebuie să acceptăm acest scor. Dacă ne uităm la toată istoria noastră, cam asta e forța noastră. Nu am fost niciodată în finale la fotbal și nici nu cred că o să fim prea curând, pentru că echipele sunt prea puternice. Noi mai avem mult timp de parcurs ca să ajungem la nivelul lor.

Poate asta e forța noastră acum. Cred că Edi a făcut mult mai mult decât ne așteptam noi toți la început. Cred că a scos maximul de la acest grup. De aceea cred că merită felicitat. În primul rând, pentru atitudine. Nu poți să spui că nu au încercat.

Au dat totul la nivel de atitudine, s-au sacrificat. Au încercat să respecte și ceea ce le-a cerut antrenorul, dar când ai jucători mult mai valoroși din echipe mult mai valoroase, câteodată trebuie să și accepți că că nu se poate”, a mai spus Mutu.

CITEȘTE ȘI Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

sursa: Pexels

Topul fotbaliştilor români rămaşi liberi de contract în această vară. Trei dintre ei au fost la EURO 2024

Agerpres

Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german

Sursa: Agerpres

Sergiu Buş spune că e la Corvinul pentru preliminariile Europa League

pixel