Handbal Adrian Vasile, reconfirmat în funcţia de antrenor al lui CSM Bucureşti. Obiectivul este Final Four-ul Ligii Campionilor
Data actualizării:
Data publicării:
CSM Bucureşti a anunţat că îl va menţine pe bancă pe Adrian Vasile, însă acesta are ca obiectiv calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor în acest an. 

"Consiliul de administrație al clubului bucureștean a decis să continue colaborarea cu antrenorul Adrian Vasile, stabilind totodată de comun acord un obiectiv clar: calificarea în primele 4 echipe în actuala ediție EHF Champions League!

Chiar dacă în competițiile interne campioana CSM București este neînvinsă de mai bine de doi ani, în contextul în care bugetul clubului a rămas constant în ultimele sezoane, iar adversarele din întrecerile naționale s-au întărit de la an la an, parcursul echipei în acest sezon de Liga Campionilor nu s-a ridicat până acum la nivelul așteptărilor. Parcursul din acest sezon european poziționează echipa pe locul 4 în grupa sa din cea mai importantă competiție europeană intercluburi, după prima parte a fazei grupelor. De subliniat că bugetul CSM București nu este nici pe departe cel mai mare din întrecerea europeană, probabil că nu este inclus nici măcar printre primele 6 la nivel european, dar cu toate acestea echipa a fost o prezență permanentă în ultimii ani între primele 8 formații ale bătrânului continent.  Incontestabil o mândrie, mai ales că nicio altă echipă românească, indiferent de disciplină sportivă aleasă, nu a reușit ceva similar, iar palmaresul intern și internațional al CSM București, după doar 16 ani de la înființare este unul extrem de valoros și foarte greu de replicat, pentru o perioadă atât de scurtă de timp. Ne dorim cu ardoare să atingem din nou culmile succesului, analizăm și monitorizăm cu profesionalism toți indicatorii de performanță, credem în stabilitate și echilibru și rămânem fideli principiilor care ne-au adus atât de multe realizări", se arată în comunicatul de presă emis de clubul CSM.

"Obiectiv simplu şi clar"

“CSM București este incontestabil unul dintre marile nume din handbalul feminin internațional, iar performanțele sale de-a lungul anilor au setat foarte sus atât obiectivele echipei, cât și așteptările fanilor. Faptul că din 2016 până în prezent a fost mereu în primele opt din Europa spune multe despre ceea ce înseamnă CSM București în handbalul internațional, ca să nu mai vorbim despre performanțele remarcabile din întrecerile naționale. Bineînțeles că poziția actuală în clasamentul grupei nu este ceea așteptată la debutul sezonului, dar am încercat să scoatem din analiza noastră factorul emoțional. În acest moment echipa este „în obiectiv”, cum se spune, și are în continuare șanse de calificare în fazele superioare ale competiției. Consiliul de administrație al CSM București a decis să îi acorde întreg sprijinul antrenorului Adrian Vasile, însă cu un obiectiv simplu și clar, pe care cu toții îl dorim realizat: calificarea în  Final Four-ul de la Budapesta! Ratarea acestui obiectiv va însemna automat întreruperea colaborării, la finalul acestui sezon competițional. Până atunci Adrian Vasile este antrenorul CSM București și avem încredere că toate obiectivele stagionale vor fi îndeplinite! Facem un apel și la suporterii noștri care in momentele grele ale echipei, mai ales în Champions League, ar trebui să fie alături de fete și să susțină echipa în toate momentele jocului”, a declarat Iulian Pîslaru, Directorul General CSM București, în urma întâlnirii cu membri Consiliului de Administrație.

Adrian Vasile este antrenorul principal al CSM din 2019

Adrian Vasile face parte din staff-ul CSM București încă din anul 2014 și a fost numit în octombrie 2019 antrenor principal al echipei. Din cei 4 ani petrecuți la clubul bucureștean ca principal, primul sezon a fost întrerupt atât în Liga Campionilor, unde echipa era calificată în sferturile de finală, cât și în Liga Florilor, unde CSM era în vârful clasamentului, la egalitate de puncte cu rivala SCM Rm. Vâlcea, dar cu un joc mai puțin disputat. În următorii 3 ani a câștigat cu echipa de două ori Liga Florilor, Cupa și Supercupa României. În EHF Champions League, echipa a ajuns mereu în faza sferturilor de finală. În actualul sezon, după 8 meciuri jucate, CSM București ocupă poziția a 4-a în clasamentul grupei, cu 4 victorii, un egal și trei înfrângeri. Un alt deziderat al clubului a fost și este acela de a descoperi și propulsa o serie de jucătoare din România, cele mai elocvente exemple ale tinerei generații fiind Ștefania Stoica, Mihaela Mihai sau Andreea Ailincăi! Continuăm să susținem handbalul românesc și alături de „viitor” suntem bucuroși să onorăm prezentul: Cristina Neagu, Crina Pintea sau Alexandra Dindiligan reprezentând certitudinile echipei naționale, iar din sezonul următor unul dintre portarii primei reprezentative, Daciana Hosu, va apăra și poarta CSM-ului!

Conducerea CSM București dorește, de asemenea, să clarifice și anumite informații apărute în ultima perioadă în presă, care pot aduce prejudicii majore de imagine publică. CSM București nu face ”inginerii financiare”, termen folosit tendențios într-un articol publicat vineri, 17 noiembrie, în Gazeta Sporturilor. Toate contractele încheiate sunt legale și nu au fost mărite salariile jucătoarelor Cristina Neagu, Crina Pintea și nici cel al antrenorului Adrian Vasile. Mai mult decât atât, absolut toate sumele menționate în respectivul articol sunt total neadevărate, fiind majorate, fără excepție,  artificial și mincinos. Construirea lotului pentru sezonul următor, prin prelungirea unor contracte și semnarea altor înțelegeri noi este o practică obișnuită, pe care în mod normal cunoscătorii fenomenului handbalistic, inclusiv jurnaliștii care se ocupă de acest sport, o cunosc. Toate marile cluburi ale Europei își conturează loturile toamna, înaintea Campionatelor Mondiale sau Europene, competiții care au loc la final de an și în care sunt angrenate cele mai valoroase handbaliste ale lumii. Chiar și în anul 2022 CSM București avea încă din luna octombrie semnate toate contractele pentru lotul pe care l-a prefigurat strategic pentru sezonul 2023-2024.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Handbal
Tagurile articolului: adrian vasile  csm bucuresti  handbal  prelungire contract 

logo icon Articole similare

Handbal HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Handbal Club Rapid Bucureşti a reuşit o mutare de...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel