Superliga Romaniei AFAN, informaţii importante pentru fotbaliştii din România. Tot ce trebuie să ştie în perioada de transferuri
Data publicării:
AFAN a publicat o serie de informaţii pe care toţi fotbaliştii care evoluează în România trebuie să le ştie pentru perioada de transferuri din această vară. 

"Dragi fotbaliști,

Vă informăm că perioada de transferuri de vară este deschisă din 18 iunie până pe 9 septembrie 2024. În acest interval, este important să țineți cont de următoarele informații cruciale pentru a vă asigura că transferurile și încheierea contractelor se desfășoară conform regulilor stabilite.

În Cazul Încetării Contractului de Comun Acord

Dacă între un fotbalist și un club se încheie un Acord de încetare a raporturilor contractuale, acest Acord trebuie depus la Camera Națională pentru Soluționarea Litigiilor a FRF (pentru jucătorii echipelor din primele 3 ligi) sau la Comisia pentru Statutul Jucătorului din cadrul AJF/AMFB (pentru jucătorii echipelor din ligile inferioare) până la data de 9 septembrie 2024. Aceasta este o condiție esențială pentru a vă putea legitima și după încheierea perioadei de transfer, cu excepția ultimelor 6 etape din campionat. 

În momentul în care încheiați un Acord de încetare a raporturilor contractuale, trebuie să specificați toate sumele pe care clubul le mai are de achitat către dvs, precum și datele la care se vor achita aceste sume. În lipsa acestei specificări, se interpretează că respectivul club nu vă mai datorează nimic.

În Cazul Acordurilor de Transfer

Acordurile de transfer pot fi înregistrate la Departamentul Competiții al FRF/LPF până la data de 9 septembrie 2024, inclusiv. Acestea se completează în 4 exemplare originale. În cazul unui transfer definitiv, acordul trebuie să includă sumele pe care clubul cedent (de la care plecați) vi le datorează, precum și datele la care acestea vor fi achitate. Dacă aceste sume nu sunt specificate, se interpretează că respectivul club nu vă mai datorează nimic.

În Cazul Încetării Contractului pentru Justă Cauză

Dacă aveți motive întemeiate pentru a depune un memoriu pentru a deveni jucător liber din justa cauză (de exemplu, neplata salariilor pentru o perioadă mai mare de 60 de zile de la scadență), cererea trebuie înaintată Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor până la data de 9 septembrie 2024, pentru a vă putea legitima și după închiderea perioadei de transfer.

În cazul unei astfel de cereri unde motivul este neplata salariilor pentru o perioadă mai mare de 60 de zile de la scadență, clubul trebuie notificat înainte de demararea procedurii de depunere a dosarului pe rolul CNSL, și trebuie să i se acorde un termen de cel puțin 15 zile pentru achitarea drepturilor financiare restante.* 

Dacă clubul achită integral sumele în această perioadă, nu mai puteți solicita încetarea contractului pentru justă cauză.

*Notă:  În vederea stabilirii termenului (15 zile sau mai mult) este necesară consultarea fiecărui contract în parte, pentru ca există posibilitatea ca în anumite contracte să fie prevăzută o perioadă mai mare care trebuie acordată clubului în vederea achitării sumelor, înainte de a depune memoriu. Astfel, notificarea către club se va face cel târziu pe 22 august 2024, sau mai devreme în situația în care contractul prevede un termen mai lung.

În cazul în care un jucător își depune memoriu la comisie (în condițiile enunțate mai sus) pentru a deveni liber de contract înainte sau în timpul perioadei de transfer și hotărârea este pronunțată ulterior închiderii perioadei de transfer, acesta se poate legitima și după închiderea perioadei de transfer, mai puțin în ultimele 6 etape din campionat.

Precizăm că : În cazul în care memoriul nu este depus până la data de 9 septembrie 2024, inclusiv, (în condițiile enunțate mai sus) veți putea deveni liber de contract, dar nu vă veți putea legitima la un alt club decât în următoarea perioada de transferuri", transmite AFAN

Avertisment: Nu semnaţi şi rezilierea şi transferul 

"Dacă doriți să încetați relațiile contractuale cu echipa actuală, trebuie să optați pentru o singură variantă de încetare a contractului: fie reziliere cu acordul părților, fie transfer la altă echipă. Nu semnați două acte juridice diferite (și reziliere, și transfer).

În cazul în care sunteți puși într-o astfel de situație, contactați imediat AFAN.

Dacă semnați un contract cu un club care are mai multe echipe, din care una evoluează în Liga a IV-a, iar clubul vă înregistrează contractul la AJF, pentru a putea evolua la echipa din Liga 1, 2 sau 3, sau în meciuri de baraj pentru eventuala promovare în liga 3, aveți nevoie de viza Departamentului Competiții din cadrul FRF/LPF până la data de 9 septembrie 2024, inclusiv.

Într-un an competițional vă puteți legitima la trei echipe, dar aveți drept de joc doar la două echipe.

Luați întotdeauna un exemplar semnat de club al oricărui document în momentul în care îl semnați. Cititi cu atentie documentele, semnați pe fiecare pagină a contractelor/actelor și luați întotdeauna un exemplar semnat de club al oricărui document în momentul în care îl semnați!", mai spun cei de la AFAN.  


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei De ce nu s-a adaptat Cătălin Cîrjan la Rapid

Ionuţ Voicu, team-managerul celor de la Rapid, a...

Superliga Romaniei Cristi Ganea recunoaşte: Am greşit când am semnat cu FCSB

Cristi Ganea a jucat la FCSB înainte de a reveni la...



logo icon Cele mai noi articole

Fotbal international Bayern Munchen, victorie cu Augsburg în Bundesliga

Bayern Munchen a câștigat meciul cu Augsburg.


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Mircea Lucescu s-a enervat după ce a auzit că şi Suedia se alătură celor din Kosovo la TAS contra României

Agerpres

România, în urna a treia pentru tragerea la sorţi a grupelor EURO U21

Sursa: Agerpres

Semnal de alarmă după meciurile din Liga Naţiunilor: Suntem pe cale să pierdem tot ce am câştigat cu Edi Iordănescu

Sursa: Agerpres

Alex Pop e dorit de Dinamo, dar Oţelul l-ar putea pierde şi pe Juri Cisotti

pixel