Echipa nationala Agentul FIFA Dragoş Boboc a descris stadionul din Felcsut, unde se joacă Israel - România, ca "o biserică. Arhitectura îţi dă senzaţia că eşti la slujbă"
Data publicării:
România joacă sâmbătă, 18 noiembrie, în preliminariile EURO 2024, contra Israelului la Felcsut, Ungaria, din cauza situaţiei tensionate din Israel. 

Stadionul este unul mic, însă agentul FIFA Dragoş Boboc spune că echipele adverse pot simţi presiunea suporterilor. Arena Pancho este cea pe care Akademia Puskas îşi dispută meciurile de pe teren propriu. 

"E altceva, eu nu am văzut în România așa ceva, la modul de infrastructură e cam greu să-i egalăm, nici FCSB nu are infrastructura pe care am văzut-o acolo. Stadionul e mic, cochet, are în jur de 3.800 de locuri. Arhitectura e făcută din lemn adus din România, din Harghita, e cochet, foarte frumos, clubul are birourile sus, la tribuna oficială. O chestie pe care nu am văzut-o în altă parte: vizita medicală Alexandru Băluță a făcut-o la club. Toată aparatura medicală o aveau la club, jucătorii nu trebuie să meargă la o clinică, fac pur și simplu vizita medicală acolo, în interiorul bazei.

E un sătuc, parcă intri într-o mănăstire în bază. La intrare ți se deschide o poartă mare cam cum e pe la mănăstirile din Bucovina, nici nu-ți dai seama că e stadionul, apoi intri și descoperi totul. Lui Băluță i-a plăcut foarte mult, jucătorii străini stăteau la Budapesta, aveau apartamente înciriate de club, nu stăteau acolo, veneau cu mașina.

Gazonul e superb, e mai bun ca pe Arena Națională, tribunele sunt foarte aproape de gazon, am văzut un meci, cu Ujpest, senzația era ca la hochei, simți că jucătorii sunt lângă tine sau ca la meciurile lui Inter Miami, unde spectatorii mai au puțin și intră pe gazon dacă n-ar fi acei oameni de ordine. Arhitectura stadionului, cu mult lemn -  cu un aer solemn - îți transmite senzația că ești într-o biserică. Atmosfera din tribune la un meci al Akademiei Puskas devine incandescentă apoi. 

(n.r. de ce stadion îi aduce aminte) Aș spune din ce am văzut ca spectator Ilie Oană din Ploiești, dar mai degrabă îți zic că-mi amintește de arena celor de la FC Național, din Cotroceni, Progresul - cam așa era atmosfera. Însă la Pancho Arena arhitectura îți dă și senzația că ești ca la o slujbă într-o mănăstire impresionantă - ăsta e feeling-ul care te încearcă", a declarat Dragoş Boboc pentru sport.ro

Mihai Stoichiţă spunea că "România este obişnuită să joace în stadioane care să nu fie prietenoase"

Într-un interviu exclusiv pentru DC Sport, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, spunea că nu are importanţă că este permis accesul suporterilor în arenă. 

"Nu are prea multă importanţă. Este un stadion mic, de 4000 locuri. Un stadion care nu cred că o să pună mare presiune pe echipa naţională a României, chiar dacă în majoritate vor fi suporterii israelieni sau de origine israeliană. În Ungaria cred că sunt undeva la 200.000 de cetăţeni de origine israeliană. Dar, din punctul ăsta de vedere, nu am nicio emoţie. România e obişnuită să joace în stadioane care să nu fie prietenoase", a declarat Mihai Stoichiţă la interviurile DC SPORT. 

Youtube video image


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Echipa nationala
Tagurile articolului: agent fifa  dragos boboc  felcsut  israel  pancho arena  romania  stadion 

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel