Superliga Romaniei Al doilea transfer al zilei, anunțat de Oțelul Galați. Mijlocașul a evoluat în preliminariile UEFA Conference League
Data publicării:
Clubul de fotbal Oțelul Galați a anunțat al doilea transfer al zilei, după prezentarea noului atacant moldovean Maxim Cojocaru.

După Maxim Cojocaru, și Victor Bogaciuc se alătură Oțelului

Încă un internațional al Republicii Moldova a semnat un contract cu SC Oțelul Galați și va îmbrăca cel puțin pentru un sezon tricoul „roș-alb-albastru”. Mijlocașul central poate activa atât cu sarcini defensive, cât și ofensive.

Victor Bogaciuc măsoară 1.85 metri și are 24 de ani, fiind unul dintre fotbaliștii de peste Prut care au bifat prezențe la toate reprezentativele țării sale: una la Under 17, șapte la Under 19, una la naționala Under 21 și 10 meciuri la prima reprezentativă a Republicii Moldova pentru care a și marcat două goluri, ambele în meciuri amicale disputate în acest an. Ca echipe de club, Victor a făcut parte din lotul a două campioane ale țării natale, Zimbru Chișinău și Petrocub Hîncești.

În perioada 2021-2023, pentru Petrocub, el a disputat 11 meciuri europene, toate în preliminariile UEFA Conference League. În cele mai multe a fost titular și integralist. Tot pentru Hîncești, Victor a bifat și o partidă în preliminariile UEFA Europa League în sezonul 2020/2021.

Bogaciuc a ajuns în toamna anului trecut la Chindia Târgoviște, club de la care a fost declarat recent liber de contract. La gruparea dâmbovițeană și la cluburile din Moldova, în toate competițiile oficiale de seniori, noul jucător oțelar a acumulat 132 de partide, bifând 15 goluri și 11 assist-uri.

Victor Bogaciuc: „Mă bucur că am ajuns la Oțelul Galați, una dintre echipele de Superligă lăudate pe merit, o formație care a demonstrat deja că prin muncă poate să dărâme orice obstacol. Îi mulțumesc domnului Dorinel Munteanu că mi-a oferit această șansă.”, a spus Victor Bogaciuc, potrivit informațiilor furnizate de către club.

Mijlocașul vine liber de contract la Oțelul și a semnat o înțelegere valabilă pe un sezon, cu posibilitatea prelungirii pe încă un an competițional.

CITEȘTE ȘI Dorinel Munteanu iese la atac! Oțelul Galați nu a fost consultată înaintea amânării meciului cu CFR Cluj: „Favorizează echipele puternice”

Moldoveanul în vârstă de 26 de ani e noul atacant al Oțelului

„Un atacant care a făcut parte din 'Minunea din Republica Moldova', Sheriff Tiraspol, și-a dat acordul pentru a îmbrăca tricoul Oțelului pentru cel puțin un sezon competițional. Maxim Cojocaru poate evolua atât ca vârf, cât și ca jucător de bandă dreapta.

Internațional al Moldovei, Cojocaru, 1.77 metri, 26 de ani, a fost printre puținii fotbaliști moldoveni ai acelei echipe surprinzătoare care trecea de toate tururile preliminare și se califica în premieră în grupele UEFA Champions League.

Mai mult decât atât, Sheriff Tiraspol izbutea rezultate neașteptate și într-o grupă dificilă: 2-1 pe Bernabeu cu Real Madrid, 2-0 și 1-1 cu Shakhtar Donețk. Dacă în celelalte patru meciuri din grupă a rămas pe banca de rezerve, Cojocaru a fost utilizat în repriza secundă a duelurilor cu Internazionale Milano (3-1, în Italia) și cu Real Madrid (0-3, în Moldova)”, a transmis ASC Oțelul, în cursul zilei de joi.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Schimbări la conducerea FC Argeș? Cine vrea să preia clubul de fotbal

pixel