Tenis Alcaraz luptă pentru a ajunge în semifinalele Wimbledon, Sinner învins de Medvedev
Data publicării:
Campionul en-titre de la Wimbledon, Carlos Alcaraz, a revenit în semifinale cu o întoarcere captivantă, marți, dar nu va exista o confruntare spectaculoasă cu Jannik Sinner după ce numărul unu mondial a fost împins la limită și eliminat.

După ce și-a crescut numărul de titluri de Grand Slam la trei la French Open luna trecută, Alcaraz și-a continuat căutarea de a păstra un trofeu major pentru prima dată și de a-și cimenta statutul în liga mare, depășindu-l pe americanul Tommy Paul cu 5-7, 6-4, 6-2, 6-2.

"Atunci când nu joc cel mai bun tenis al meu, încerc să găsesc soluții pentru a fi puțin mai bun și pentru a învinge adversarul. Uneori este dificil să fac asta, dar alteori, cum a fost în aceste meciuri, nu am jucat strălucitor, dar am jucat suficient de bine pentru a câștiga meciul." a spus spaniolul Alcaraz.

Confruntarea dintre cei mai recenți campioni de la Queen's Club a produs totuși niște lovituri uluitoare pe Court One înainte ca încercarea lui Paul de a încheia așteptarea de 21 de ani a SUA pentru un campion masculin de Grand Slam să se estompeze.

"Sunt foarte fericit să mă întorc în semifinale, aici. Foarte fericit de nivelul la care joc" a adăugat Alcaraz, care era încă în pătuț când americanul Andy Roddick a câștigat titlul la U.S. Open în 2003.

Sinner este un alt tânăr jucător din circuitul masculin care a fost puternic susținut pentru a reuși la Grand Slam-ul pe iarbă după triumful său de la Australian Open iar o posibilă întâlnire cu Alcaraz a entuziasmat fanii după tragerea la sorți. Tânărul de 22 de ani, aflat în dificultate, a căzut însă la pământ împotriva favoritului cinci Daniil Medvedev într-o reeditare a confruntării lor pentru titlu de la Melbourne Park, un rezultat sobru care a pus capăt unei serii de cinci victorii consecutive împotriva rusului.

Sinner a luptat curajos sub acoperișul de la Centre Court după o pauză din cauza unei boli, dar italianul nu a putut preveni o înfrângere cu 6-7(7), 6-4, 7-6(4), 2-6, 6-3. "În această dimineață nu m-am simțit grozav. Am avut niște probleme. Apoi, cu oboseala, a fost greu," a spus Sinner.

Compatrioata lui Sinner, Jasmine Paolini, zâmbea pe terenul principal după performanța sa absolut dominantă împotriva americancei cu numărul 19 pe lista capilor de serie, Emma Navarro, mai târziu marți. Cap de serie numărul șapte, Paolini a dominat cu 6-2 6-1 în 58 de minute, într-o altă zi umedă la Wimbledon, pentru a-și asigura o întâlnire cu croata Donna Vekic, care a pus capăt parcursului extraordinar al calificatoarei de pe locul 123, Lulu Sun.

Vekic avea îndoieli serioase despre durabilitatea genunchiului ei după operația din 2021 și a considerat să renunțe, dar acum se află în prima sa semifinală pe cea mai mare scenă. "Acești câțiva ani au fost grei," a spus Vekic, reflectând asupra perioadei de după operația sa. "Acum, atingând cel mai bun rezultat al meu de până acum la un Grand Slam, sunt foarte mândră de mine, de munca pe care am depus-o, de munca pe care a depus-o echipa mea.", a mai adăugat ea.


Autorul articolului: Tudor Polojan
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel