Superliga Romaniei Alex Chipciu o vede pe Universitatea Cluj ca Girona şi Bayer Leverkusen
Data publicării:
Universitatea Cluj a câştigat la Buzău, scor 2-0, contra Gloriei, şi este noul lider al campionatului. Alexandru Chipciu o vede pe U Cluj capabilă să producă o surpriză în acest sezon, precum Girona în La Liga şi Bayer Leverkusen în Germania sezonul trecut. 

”Suntem realiști, cu picioarele pe pământ. Nu suntem cu capul în nori. Nu m-am gândit că vom fi pe primul loc dacă vom câștiga. Sperăm să fim Girona, din Spania, apoi Bayer Leverkusen.

Nu știu dacă ne-am gândit la ceva, ne-am pregătit foarte bine, am făcut un antrenament foarte greu. Am luat fiecare meci în parte. 

Suntem pe primul loc. Cred că, față de anii trecuți, când atacăm pe gândim și la ce urmează, nu mai suntem așa avântați. Am avut jocuri consistente. Avem cinci deplasări în șapte etape, ceea ce mi se pare incredibil. 

E important să legăm victoriile. Cu cât te ține mai mult energia și entuziasmul mai mult, poți face lucruri mai mari. Atmosfera e foarte bună, cei care nu joacă sunt și ei într-o stare bună”, a declarat Alex Chipciu la finalul partidei. 

Universitatea Cluj şi Oţelul Galaţi sunt singurele echipe care nu au pierdut încă niciun meci în acest sezon. 

"Am intrat în joc cum trebuia, am tratat adversarul cu seriozitate, respect. Am jucat ce ştim, cu una două atingeri. Am controlat jocul în prima repriză, am şi înscris. În repriza a doua am avut câteva momente în care am jucat nu neapărat superficial, dar am intrat într-o stare de lipsă de concentrare, cu multe mingi greşite. În loc să avem răbdare, le-am dat ocazia să plece pe contraatac. 

Dar îmi felicit jucătorii, pentru că am reuşit în anumite condiţii. Ne-am concentrat şi am reuşit să nu fim prea plini de noi. 

Mă mulţumesc că jucătorii înţeleg că împreună suntem foarte puternici. Dacă fiecare luptă pentru echipă, club, suporteri, devenim foarte puternici. Cu cât înţeleg cât mai mult acest aspect, suntem mai puternici. Se respectă între ei, muncesc, se consideră lideri mulţi dintre ei şi arată asta la antrenamente, în vestiar, şi cel mai mult în teren. 

Vom vedea dacă vom reuşi să menţinem starea asta şi concentrarea. Trebuie să considerăm că de fiecare dată trebuie să o luăm de la capăt. Urmează un meci de Cupă, vor intra alţi jucători cu potenţial, care au nevoie de meciuri. Şi în campionat ne aşteaptă un meci cu o altă echipă în formă, Dinamo", a declarat Ioan Ovidiu Sabău la finalul meciului. 

Universitatea Cluj a marcat ambele goluri ale victoriei cu 2-0 în prima repriză. Dan Nistor a înscris din penalty, iar Mamadou Thiam a dublat avantajul oaspeţilor înainte de pauză. 

În repriza secundă, Universitatea Cluj a reuşit să îşi conserve avantajul, chiar dacă Budescu a fost aproape de golul anului în Liga 1. Mijlocaşul Gloriei Buzău a şutat puternic, din prima, de la jumătatea terenului, însă mingea s-a dus peste poarta lui Gertmonas. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel