Superliga Romaniei Alexandru Dobre a spus ce vrea să facă la Rapid. Mesaj și pentru Mircea Lucescu
Data publicării:
Noul jucător al giuleștenilor a oferit o serie de informații despre noile sale obiective.

FC Rapid a reușit să îl transfere pe mijlocașul Alexandru Dobre, cu două selecții pentru naționala României, din postura de jucător liber de contract.

Alex a semnat un contract cu Rapid valabil până în vara anului 2026, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon, urmând astfel să debuteze în Superligă, competiție în care nu a evoluat niciodată în carieră.

Acesta a declarat că va face tot ce îi stă în putință pentru a aduce bucurii suporterilor rapidiști, fiind dispus să asculte toate indicațiile antrenorului Marius Șumudică, respectiv ale staff-ului acestuia.

„Am șansa să le arăt cu adevărat cine sunt și să aduc multe bucurii clubului”

„Vă mulțumesc pentru că m-ați primit în casa voastră. Aștept cu nerăbdare să încep. Îl văd ca pe un transfer important în cariera mea. Mă entuziasmează că nu am evoluat niciodată în Liga 1 și că Rapid mi-a oferit această șansă. Nu o să-i dezamăgesc și o să dau tot ce am mai bun din mine.

Am șansa să le arăt cu adevărat cine sunt și să aduc multe bucurii clubului.

Fotbalul l-am început la 6 ani, toată perioada de juniorat am făcut-o în România, primul contract de fotbalist profesionist l-am avut în Anglia, la Bournemouth, după care m-am transferat în Franța la Dijon, după care în Portugalia, la Famalicao.

La noi cred că este un nivel bun, te poți afirma ca jucător și poți demonstra cine ești cu adevărat și să poți face următorul pas în carieră.

Eu cred și sunt sigur că Marius Șumudică este un antrenor foarte bun. Care mă va pune din nou pe picioare, pentru că am o perioadă destul de lungă în care nu am jucat, dar sunt dispus să fac tot ce-mi stă în putere îl ascult pe dânsul și pe tot staff-ul, să fiu în echipă în cel mai scurt timp posibil.

(n.r. Cum vezi concurența ofensivă la Rapid?) E cea mai importantă, te face să te antrenezi zilnic, să dai tot ce e mai bun din tine. Te face să-ți câștigi locul de titular. Dacă meriți joci, dacă nu, nu! Este un moment greu la Rapid, dar că este o chestiune de timp și sunt sigur că băieții și tot clubul vor da tot ce e mai bun ca rezultatele bune să apară în cel mai scurt timp posibil, pentru a-i face mândri pe suporterii noștri”, a spus Dobre, într-un interviu pentru Rapid TV

Dobre vrea să revină la națională, dar o ia pas cu pas

De asemenea, el a vorbit și despre o posibilă convocare la echipa națională, după ce își va reveni din punct de vedere fizic la formația giuleșteană. Dobre a făcut parte din formația „tricoloră” în perioada în care România lupta pentru un loc la Campionatul European de fotbal, găzduit de Germania (14 iunie - 14 iulie).

„Cu siguranță (transferul la Rapid) este (o încercare de a reveni la națională), dar pentru mine este cel mai important să o iau pas cu pas, să mă pun la punct din toate punctele de vedere, să reușesc să mă impun la echipă, să mă adaptez, după care, dacă performanțele mele vor fi satisfăcătoare, iar domnul selecționer consideră că merit o șansă, sunt pregătit să joc pentru România și să o fac cât pot eu de bine, să bucur pe toată lumea.

Am contribuit și eu (la parcursul preliminar EURO 2024), mi-a făcut mare plăcere, dar am avut un sezon în care nu prea am jucat și era normal să nu fac parte din lot, dar am încurajat băieții, am privit meciurile și a fost o performanță care o să ne rămână în minte.”, a mai spus Dobre.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...

Superliga Romaniei Marius Șumudică nu e dorit la Rapid

Antrenorul Marius Șumudică nu ar fi dorit de o parte...

Superliga Romaniei Când va fi oficializat transferul lui Lukas Zima la FCSB

FCSB s-a înțeles cu Petrolul Ploiești în privința...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

Colaj DCSport/Sursa foto: Agerpres

Înaintea duelului cu Otelul Galați, Sabău numește unul dintre cei mai buni mijlocași din Superliga

pixel