Jocurile Olimpice Alina Rotaru Kottman a terminat pe 7 în finala de la săritura în lungime, dar nu îşi pierde speranţa. "Mă gândesc la Los Angeles. Podiumul nu era departe"
Data publicării:
Alina Rotaru Kottman a terminat finala probei de săritură în lungime pe locul 7. La final, sportiva a încercat să ofere explicaţii pentru evoluţia sa, dar spune că abia aşteaptă Jocurile Olimpice de la Los Angeles, de peste 4 ani. 

"Podiumul nu era departe astăzi, m-am simţit foarte bine, eram şi eu de 6,90 m. Mă gândesc la Los Angeles, da, sper să fie o pe performanţă mai bună. Eu am riscat şi astăzi, de la săritură la săritură m-am dus mai în faţă, dar nu a ieşit. Mi-am dorit să atac medalia, dar nu a fost să fie. Am aşteptat şi vântul, dar tot a fost -1,1. Eu sunt mulţumită de performanţa obţinută, deşi se putea şi mai bine. Îmi pare rău doar că sportiva de pe locul 6 are acelaşi rezultat ca mine. Cred că se putea şi mai bine", a declarat Rotaru.Ea a precizat că a întâmpinat anumite probleme din cauza pistei de pe Stade de France.

Pista i-a cauzat probleme



"Astăzi a fost un pic cam greu, nu m-am regăsit pe această pistă, dar am încercat să fac de la săritură la săritură mai bine, însă se pare că nimic nu a fost de partea mea. Planul meu a fost astăzi să vin cât mai aproape de prag, să prind pragul cât mai bine, nu ca în calificări. Dar planul de acasă nu prea a funcţionat şi a trebuit din nou să mă lupt cu mine ca să intru în primele opt. Pista aceasta m-a afectat şi pe mine pentru că de la săritură la săritură nu am ajuns pe prag", a adăugat Rotaru-Kottmann.

Atleta română Alina Rotaru-Kottmann s-a clasat pe locul 7 în finala probei de săritură în lungime, joi seara, la Jocurile Olimpice de la Paris, în timp ce medalia de aur a revenit americancei Tara Davis-Woodhall.

Rotaru-Kottmann şi Monae' Nichols au fost la egalitate, cu 6,67 metri, dar americanca a ocupat locul al şaselea, deoarece a avut a doua săritură ca valoare mai bună cu un centimetru, 6,66 m (la ultima încercare), faţă de 6,65 m.

Românca, medaliată cu bronz la Mondialele din 2023 de la Budapesta (6,88 m), se calificase în finală cu o performanţă de 6,63 metri.

România nu a mai obţinut o medalie olimpică la atletism din 2008, când Constantina Diţă câştiga aurul la maraton.

Tara Davis-Woodhall (25 ani) a câştigat medalia de aur cu 7,10 metri, argintul a revenit atletei germane Malaika Mihambo (6,98 m), campioana de la Tokyo, iar bronzul a fost obţinut de altă americancă, Jasmine Moore (6,96 m), conform Agerpres.

România, pe locul 14 la medalii 

Delegaţia Statelor Unite este în continuare lider în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, după întrecerile de joi, a 13-a zi oficială de competiţii, în timp ce România se menţine pe locul 14, scrie Agerpres.

Americanii totalizează 30 de medalii de aur, 38 de argint şi 35 de bronz, fiind urmaţi de China (29-25-19) şi de Australia (18-14-13) etc.

România are opt medalii la JO 2024, trei de aur, patru de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg, iar bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel