Jocurile Olimpice Ana Bărbosu, reacţie de mare campioană după decizia TAS. "Sabrina, Jordan, la următoarele Jocuri Olimpice să fim pe acelaşi podium"
Data publicării:
TAS a decis reinstituirea clasamentului iniţial al finalei de la sol la JO2024, astfel că Ana Bărbosu a revenit pe locul 3 şi a luat medalia de bronz, Sabrina Voinea a rămas pe locul 4, iar Jordan Chiles a coborât pe locul 5. 

Federaţia Internaţională de Gimnastică a oficializat decizia TAS şi a anunţat clasamentul final, astfel că acum Jordan Chiles trebuie să returneze medalia de bronz, care va ajunge la Ana Bărbosu. 

Gimnasta din România a avut un mesaj de mare campioană pentru Jordan Chiles şi Sabrina Voinea, perdantele deciziei TAS. 

"Sabrina, Jordan, gândurile mele se îndreaptă către voi. Știu foarte bine că doare, pentru că am trecut prin aceleași stări. Dar vă cunosc și sunt sigură că veți avea forța să reveniți și mai puternice.

Sper din tot sufletul ca la următoarele Jocuri Olimpice să ne aflăm pe același podium. Asta e visul meu.

Sunt mândră că am reușit să readuc România pe un podium olimpic. Sper că am bucurat toți românii. Le mulțumesc pentru dragul pe care mi l-au arătat!”, a declarat Ana Bărbosu pentru Golazo

Familia lui Jordan Chiles a reacţionat dur

 

Jazmin Chiles, sora lui Jordan Chiles, a avut un mesaj dur după decizia TAS. 

”Vă rog să vă rugați pentru Jordan și pentru familia mea. Rasismul este real, există, este viu. Ei i-au luat oficial, cinci zile mai târziu, una dintre medalii.

Nu pentru că nu a câștigat, nu pentru că a fost dopată, nu pentru că a depășit limitele, nu pentru că nu a fost destul de bună, ci pentru că juriul nu a fost capabil să îi ofere punctajul pentru dificultate și a fost nevoie să fie depusă o contestație.

Patru secunde! Bronzul i-a fost luat pentru patru secunde, de care nu ar fi fost nevoie dacă juriul și-ar fi făcut treaba. Te iubesc și voi avea grijă de tine indiferent de ce va fi. Să vă fie clar. În toată istoria Jocurilor Olimpice, nimănui nu i-a fost luată medalia pentru așa ceva. Sunt doar două motive pentru care îți poate fi luată o medalie: dacă trișezi sau dacă ești dopat. Ea nu a făcut niciunul dintre aceste lucruri”, a scris Jazmin Chiles, la InstaStory.

Sabrina Voinea ia o pauză de la gimnastică 

Camelia Voinea, mama şi antrenoarea Sabrinei Voinea, anunţă că sportiva va lua o pauză de la gimnastică după decizia TAS. Sabrina Voinea a făcut şi ea contestaţie pentru depunctarea de la sol, dar TAS a respins cererea. 

"FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4", a transmis TAS.

"Nici nu pot să vorbesc, plâng întruna. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat. Mi-a venit rău când am primit vestea. Nici eu, nici Sabri nu mai vrem să auzim de gimnastică. Nu suntem bine, Sabri s-a închis în cameră și plânge", a declarat Camelia Voinea pentru GSP. 

Nadia Comăneci a anunţat că este dispusă să îi ofere Sabrinei Voinea medalia ei de bronz de la Montreal. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel