Gimnastică Ana Bărbosu redă momentele în care a pierdut medalia de bronz în favoarea lui Chiles. Relația cu Sabrina Voinea s-a răcit după finala de la sol
Data actualizării:
Data publicării:
Gimnasta Ana-Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz în finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris, după decizia luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Ana Bărbosu: „Este de cinci ori mai frumoasă decât îmi puteam imagina, strălucește toată munca”

Gimnasta în vârstă de 18 ani a descris momentele prin care a trecut în finala de la sol din cadrul JO 2024, spunând că medalia de bronz primită, în final, după decizia definitivă luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, este mult mai frumoasă decât și-ar fi imaginat-o.

„Când am intrat în sala de concurs, în finala de la sol, am văzut că a evoluat extraordinar. Mi-a plăcut atât de mult cum a performat, cum s-a dăruit publicului. Așa mi-am propus și eu să fac! Să fac cel mai bun exercițiu și să se bucure publicul de el. Făcându-mi exercițiul foarte bine, am avut o bucurie foarte mare. Așteptarea până la evoluția lui Jordan Chiles...eu nu puteam să stau în picioare! Cumva, nici nu aveam curaj să ridic ochii din pământ! O țineam pe doamna Corina de mână, stăteam jos, spuneam: 'eu nu pot să mă ridic...'

Și după ce s-a afișat nota, nu mi-a venit să cred! A fost un șoc să văd că am rămas pe locul 3... Am așteptat, mi-am luat treningul, mă gândeam la adidași, pentru că eu nu mi-am pregătit îmbrăcămintea de podium. Și eu vorbeam acolo cu doamna Corina, unde...ce fac cu adidașii, îmi trebuie adidași. Și când am auzit că a spus crainicul clasamentul, am zis: 'E pe bune!'

După aceea, vreau și eu să ridic steagul, să simtă toți românii mândria pe care o simt eu acum. Dar uitându-mă în jos și văzându-le pe Simone Biles și Jordan Chiles că se bucurau, am zis: 'Ce se întâmplă?!' Și m-am uitat pe tabelă sus, am văzut că a fost făcută o contestație și a fost aprobată... Și după aceea, am zis: 'Ana, jos, jos (n.r. - de pe podium)'...

Sperăm să fie de aici tot mai sus... Este de cinci ori mai frumoasă decât îmi puteam imagina (n.r. medalia olimpică), e așa strălucitoare, strălucește toată munca, toată sudoarea din ea... E superbă!”, a spus Ana-Maria Bărbosu.

Întrebată dacă a văzut imaginile din cadrul finalei în care ține steagul României și îl scapă, odată ce observă schimbarea medaliatei cu bronz, aceasta a răspuns: „Da, m-am uitat, a fost primul lucru care mi-a apărut pe Instagram... Am fost foarte mirată de modul în care am reacționat, pentru că eu, în momentul respectiv, nu mi-am dat seama, așa a fost instinctul, nu mi-am dat seama ce am făcut...A fost un pic șocant!”, a mai spus Bărbosu.

„Am simțit-o un pic mai distantă față de mine”

„M-am văzut cu Sabrina, am luat-o în brațe... Sper că este mai bine, încă este nevoie de timp. Nu vreau să zic multe, pentru că nu pot să știu ce simte ea, este foarte greu, nu pot interpreta eu trăirile ei. Am simțit-o un pic mai distantă față de mine, dar cred că este din cauza situației. Poate și ea se gândește...O să treacă, avem nevoie de echipă mai departe”, a mai declarat Ana-Maria Bărbosu, la „Un Podcast”.

Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, să revină gimnastei Ana-Maria Bărbosu, în urma memoriilor făcute de Federația Română de Gimnastică și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. În urma acestei decizii, Bărbosu a obținut medalia de bronz la sol, în timp ce Sabrina Maneca Voinea a încheiat competiția pe locul 4. Memoriul depus de FRG și Sabrina Voinea a fost respins.

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana-Maria Bărbosu a fost preț de câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestație și astfel a primit o mărire a notei, de la 13,666 la 13,766, finalizând concursul pe poziția a treia.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

În urma deciziei TAS, Ana-Maria Bărbosu încheie pe locul 3, cu 13,700, Sabrina Maneca Voinea ocupă locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles ocupă locul 5, cu 13,666.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel