Tenis Ana Bogdan şi Victor Cornea, rezultate bune la turneele în care sunt angrenaţi
Data publicării:
Ana Bogdan şi Victor Cornea au înregistrat victorii importante în turneele în care sunt angrenaţi. 

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 250 de la Cleveland (Ohio), dotat cu premii totale de 267.082 de dolari, marţi, după ce a învins-o pe a doua favorită, canadianca Leylah Fernandez, cu 1-6, 7-6 (7/2), 6-2.

Ana Bogdan (31 ani, 103 WTA), venită din calificări, a obţinut victoria după două ore şi 32 de minute, în faţa unei adversare care a comis nu mai puţin de 11 duble greşeli.

Ana Bogdan a mai învins-o pe Fernandez (21 ani, 24 WTA) anul acesta, în primul tur la Roma, cu 6-4, 6-1.

În optimile de finală, Ana Bogdan o va înfrunta pe belgianca Greet Minnen (27 ani, 75 WTA), pe care o învinsese în ultimul tur al calificărilor, cu 6-3, 6-3, duminică.

Românca are acum 3-0 în meciurile directe cu Minnen, pe care a mai învins-o în 2016 la Bath (Marea Britanie), cu 6-2, 6-4, în optimi, şi în 2019 în semifinale la Dubai (ITF), cu 4-6, 6-3, 6-2.

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 4.350 de dolari şi 48 de puncte WTA.

Minnen, intrată pe tabloul principal ca lucky loser, a reuşit să o învingă pe Jaqueline Cristian (26 ani, 68 WTA) cu 6-3, 7-6 (7/5). Românca a condus cu 4-2 în setul secund, iar în tiebreak a avut 3-0, însă a pierdut în cele din urmă. Jaqueline Cristian rămâne cu un cec de 3.020 de dolari şi un punct WTA.

Jaqueline Cristian câştigase primele sale două confruntări cu Minnen, cu 7-5, 6-4 în primul tur la Australian Open în 2022 şi cu 6-4, 6-3 în sferturi la Rouen în 2023, scrie Agerpres.

Victor Cornea, în sferturi la Dobrici

Perechea româno-turcă Victor Cornea/Ergi Kirkin s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului challenger de la Dobrici (Bulgaria), dotat cu premii totale de 36.900 de euro, după ce a învins cuplul Valerio Aboian (Argentina)/Luka Pavlovic (Franţa).

Cornea şi Kirkin, favoriţii numărul trei, s-au impus după o oră şi 23 de minute.

Cornea şi partenerul său şi-au asigurat un cec de 390 de euro şi 9 puncte ATP la dublu, urmând să joace în sferturi contra spaniolilor Carlos Lopez Montagud/Nikolas Sanchez Izquierdo.

În primul tur la simplu, Gabi Adrian Boitan, cap de serie numărul opt, a fost învins de argentinianul Juan Bautista Torres cu 7-6 (7/4), 6-4, iar Cezar Creţu, al şaselea favorit, a fost întrecut de bulgarul Petr Nesterov cu 6-0, 7-6 (7/3).

Tenismanul Nicholas David Ionel, principalul favorit, a debutat cu o victorie, 6-0, 6-2 cu Gheorghe Claudiu Schinteie, marţi, la turneul Ţiriac Foundation Trophy (ITF), dotat cu premii totale de 15.000 de dolari şi organizat de CS UTA Arad.

Nicholas David Ionel va juca în optimile de finală contra lui Mihnea Maftei.

În total, nouă români s-au calificat în turul secund, performanţa primei runde fiind reuşită de Călin Teodor Ştirbu, care l-a învins pe slovacul Milos Karol, al doilea favorit, cu 7-6 (7/5), 2-6, 7-6 (7/2).

Victorii au mai obţinut Daniel Uţă, Dragoş Nicolae Cazacu, Vlad Cristian Breazu, Matei Cristian Onofrei, Mihai Răzvan Marinescu (6) şi Ştefan Adrian Andreescu.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel