Gimnastică Ana Maria Bărbosu își serbează majoratul la Jocurile Olimpice: „Simt că tot ce se întâmplă e extraordinar”
Data actualizării:
Data publicării:
Jocurile Olimpice se desfășoară în capitala Franței, în perioada 26 iulie - 11 august.

Ana Maria Bărbosu împlinește 18 ani la Paris

Gimnasta Ana Maria Bărbosu împlinește vârsta de 18 ani chiar în ziua desfășurării ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris (26 iulie, începând cu ora 20:30, ora României).

Născută pe 26 iulie 2006, sportiva își serbează majoratul în capitala Franței, unde participă la Jocurile Olimpice ca parte a echipei feminine de gimnastică. Pentru Bărbosu, prezența la JO 2024 consemnează prima ei participare din carieră la o Olimpiadă.

„Sunt destul de emoționată, dar într-un mod pozitiv. Simtcă tot ce se întâmplă e extraordinar și că o să mă ajute să am o energie foarte pozitivă în concurs.

Pentru că ne-am calificat, din nou, după 12 ani la Jocurile Olimpice, cu echipa, ne dorim să facem, din nou, finală pe echipe și, desigur, îmi doresc să am și două finale, cel puțin, individuale.

Încă nu știu exact cum o să fie, dar îmi propun să o abordez cu gânduri pozitive, să mă bucur de experiență și să pot să mă duc să îmi fac liniștită exercițiile, ca la antrenament”, a declarat Ana Maria Bărbosu.

În urmă cu patru ani, Ana Maria Bărbosu, care avea atunci doar 14 ani, a cucerit toate medaliile de aur, șase la număr, la Campionatele Eurpene de juniori, de la Mersin (Turcia).

Despre acele momente a discutat și gimnasta, spunând că a fost dificil de gestionat tot contextul în care se afla, mai ales la vârsta fragedă  de 14 ani: „A fost un moment foarte încărcat. A fost un rezultat foarte mare. Și pentru mine a fost destul de greu să îl gestionez. Dar pe măsură ce timpul a trecut, am învățat să iau ce a fost bun și ce a fost rău din următorul an și să ajung unde am ajuns astăzi”.

„Am fost extrem de uimită și mândră că o campioană ca Nadia Comăneci m-a complimentat și mi-a dat încredere că ceea ce fac este bine și că sunt pe drumul cel bun”, a mai spus gimnasta în vârstă de 18 ani, despre remarca realizată de Nadia Comăneci, potrivit Fanatik.

Ce a spus Nadia Comăneci despre Bărbosu

„M-am bucurat foarte mult de rezultatele obținute de Ana Maria la Europene. Am și spus imediat după competiție că această tânără are un potențial uriaș pentru o carieră de excepție în gimnastică.

Este clar că are și talent și determinare, iar faptul că a reușit performanța de a obține aurul la toate aparatele, arată că este cu adevărat pasionată de acest sport și este dispusă să muncească foarte mult.

Este nevoie însă și de susținere, nu doar din partea antrenorilor sau a familiei, ci și din partea autorităților. Avem nevoie de o masă mai mare de selecție, dar și de condiții optime de pregătire pentru tinerii gimnaști cu potențial, cum este și cazul Anei Maria Bărbosu”, a spus campioana Nadia Comăneci.

 

107 sportivi români merg la Paris

România va fi reprezentată de 107 sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris, la 18 discipline.

Atletism (13): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului), Stella Rutto (3.000 m obstacole), Andreea Taloș, Diana Ion (triplusalt), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alexandru Novac (aruncarea suliței); Rareș Toader (aruncarea greutății); Florentina Iușco (lungime); Daniela Stanciu (săritura în înălțime);

Înot (3): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber); Rebecca Diaconescu (200 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Kaiac-canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuță (C2 500 m);

Canotaj (45): dublu vâsle feminin, categorie ușoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, simplu masculin (Mihai Chiruță), dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Ciclism (1): Ede Molnar (mountain bike XCE)

Gimnastică artistică (6): Sabrina Voinea, Ana Barbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda – echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Lupte (5): Andreea Beatrice Ana (lupte feminine, cat. 53 kg), Alin Alexuc (greco-romane, cat. 130 kg); Kriszta Incze (lupte feminine, cat. 62 kg); Cătălina Axente (lupte feminine, cat. 76 kg), Răzvan Arnăut (greco-romane, 60 kg);

Polo pe apă (13): 13 locuri – echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis (4): Ana Bogdan (simplu, dublu), Irina Begu (simplu, dublu), Jaqueline Cristian (simplu, dublu), Monica Niculescu (dublu);

Tenis de masă (5): 3 locuri – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt), Eduard Ionescu, Ovidiu Ionescu (simplu);

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6);

Haltere (2): Mihaela Cambei (cat. 49 kg), Loredana Toma (71 kg);

Triatlon (1): Felix Duchampt;

Tir cu arcul (1) – Mădălina Amăistroaie;

Judo (1) – Alex Creț (categoria 90 kg).


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu, declaraţii după Oţelul - FCSB 1-4. "Dacă puteam să fac 11 schimbări la pauză, le făceam. Nu sunt convins că toţi trag la aceeaşi căruţă"

Sursa: Agerpres

Gigi Becali, primul mesaj după moartea lui Helmuth Duckadam: "El spunea mereu că FCSB este Steaua"

Sursa: Agerpres

Elias Charalambous a anunțat când va vorbi în limba română: „Înțeleg totul, așa că... fiți atenți!”

Mircea Rednic a izbucnit în lacrimi la flash interviu după U Cluj - UTA Arad

pixel