Gimnastică Ana-Maria Bărbosu și-a primit medalia de bronz, într-o ceremonie specială
Data publicării:
În urma deciziei definitive luate de TAS, gimnasta română Ana-Maria Bărbosu a intrat în posesia medaliei de bronz, obținută în cadrul finalei la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Îi auzeam pe campionii noștri de la Paris spunând că medalia este foarte grea, dar nu am realizat asta până acum”

Gimnasta Ana-Maria Bărbosu a primit medalia de bronz câștigată în finala de la sol la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma deciziei definitive luate de Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Ceremonia de decernare a avut loc astăzi, 16 august, pe esplanada Casei Olimpice din București, unde a fost prezent și premierul Marcel Ciolacu.

Medalia i-a fost înmânată de Octavian Morariu, membru al Comitetului Internațional Olimpic pentru România, în timp ce Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, i-a oferit gimnastei mascota și programul Jocurilor Olimpice de la Paris. COSR a ținut să sublinieze faptul că medalia primită de Ana-Maria Bărbosu nu este aceeași cu cea pe care americanca Jordan Chiles a purtat-o pe podiumul de la Paris.

„E un moment emoționant pentru mine... Îi auzeam pe campionii noștri de la Paris spunând că medalia este foarte grea, dar nu am realizat asta până acum. Le mulțumesc tuturor celor care au adăugat câte un pic de bronz la această medalie, pentru că rezultatul acesta a venit după mulți ani de muncă în sala de gimnastică. Le mulțumesc antrenorilor fără de care nu aș fi reușit. Mă bucur că sunt în posesia acestei medalii și sper să continui să reprezint România la cel mai înalt nivel și să îi aduc cât mai multe medalii.

Așteptarea a fost nu pentru a lua medalie, ci pentru a-mi face exercițiul cât de bine pot și am reușit să fac acest lucru cât am putut, iar în urma acestui exercițiu curat de la sol a venit și medalia. Împreună cu familia, antrenorii și federația m-au ținut cu toții într-o lumină pozitivă și mi-au transmis gânduri bune. Astfel am reușit să trec peste încercările mai grele. Sunt foarte bucuroasă și recunoscătoare pentru tot ceea ce mi se întâmplă”, a spus Ana-Maria Bărbosu.

CITEȘTE ȘI A spus că ia o pauză de la rețelele sociale, dar a revenit cu un mesaj important. Jordan Chiles nu renunță ușor la medalia de bronz

Bărbosu vrea trei medalii de bronz: atât pentru ea, cât și pentru Voinea și Chiles

Aceasta a mai spus că speră ca Sabrina Maneca Voinea să primească, de asemenea, o medalie de bronz, după cum solicitase Federația Română de Gimnastică în demersurile sale. Totodată, Bărbosu a mai spus că și-ar dori și ca Jordan Chiles să păstreze medalia primită la Paris.

„Vreau să le transmit tuturor că trebuie să aibă încredere și dacă își doresc lucruri mărețe, se vor îndeplini, dacă se țin de treabă și își asumă munca grea. Eu mă bucur pentru această medalie primită astăzi, sper să fie o concluzie fericită și pentru fete (Sabrina Maneca Voinea și gimnasta americană Jordan Chiles).

Eu mă gândesc totuși și la ele, chiar dacă astăzi doar eu am primit medalia de bronz. Ne întristează pe toți să vedem că la un nivel atât de mare au existat astfel de probleme, pentru că noi, sportivii, nu am greșit cu absolut nimic. Noi ne-am prezentat exercițiile în fața lumii și ne-am dorit să transmitem cât mai multă emoție și bucurie. Și ne-am fi așteptat și ca arbitrele să își facă treaba la fel de bine”, a mai declarat Bărbosu.

„Astăzi nu s-a întâmplat decât un singur lucru, s-a făcut dreptate în acordarea medaliilor. A fost o luptă contracronometru pentru că procedurile sunt foarte stricte și contestația (n.r. - la TAS) trebuia făcută în 24 de ore de la acordarea medaliei către gimnasta americană. Prin mandatul care mi-a fost conferit am putut să acord astăzi această medalie Anei.

Mă bucur din suflet pentru gimnastica românească pentru că sunt 12 ani de la ultima medalie olimpică. E un semnal pe care gimnastica românească îl dă lumii. Gimnastica românească revine la locul care i se cuvine”, a declarat Morariu la ceremonie.

Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, să revină gimnastei Ana-Maria Bărbosu, în urma memoriilor făcute de Federația Română de Gimnastică și de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. În urma acestei decizii, Bărbosu a obținut medalia de bronz la sol, în timp ce Sabrina Maneca Voinea a încheiat competiția pe locul 4. Memoriul depus de FRG și Sabrina Maneca Voinea a fost respins.

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana-Maria Bărbosu a fost preț de câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestație și astfel a primit o mărire a notei, de la 13,666 la 13,766, finalizând concursul pe poziția a treia.

Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

În urma deciziei TAS, Ana-Maria Bărbosu încheie pe locul 3, cu 13,700, Sabrina Maneca Voinea ocupă locul 4, cu 13,700, iar americanca Jordan Chiles va ocupa locul 5, cu 13,666, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Mircea Rednic, mulțumit de remiza UTA Arad - FC Hermannstadt

Echipa condusă de Mircea Rednic a terminat la egalitate...

Superliga Romaniei UTA Arad remizează pe teren propriu cu FC Hermannstadt

Partida dintre arădenii conduși de Mircea Rednic și...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Facebook FC Corvinul 1921 Hunedoara

Stadionul „Michael Klein” își schimbă denumirea! Ce nume va purta terenul echipei Corvinul Hunedoara

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a spus de ce Oţelul nu a mai făcut niciun transfer. Mesaj pentru jucători înainte de meciul cu Gloria Buzău

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

pixel