Jocurile Olimpice Obiectivul Federaţiei de Triatlon: 2 sportivi calificaţi la JO2028
Vlad Stoica, reales în funcția...
Campioană olimpică cu echipa de spadă a României și dublu medaliată cu argint la Jocurile Olimpice, Ana-Maria Brânză, consilier al președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și-a propus aceeași strategie adoptată ca sportiv, pentru a ajunge din nou „pe podium”.
„După retragere mi-am impus și mi-am propus să fiu din nou acel învățăcel, pentru că și în cariera sportivă am învățat pas cu pas, până am ajuns pe podium. și asta îmi doresc să fac și acum. Încerc să mă fac utilă, încerc să învăț cât de mult posibil și să le fiu de ajutor colegilor mei”, a spus Ana-Maria Brânză.
Fosta sportivă spune că a observat că sportivii români aflați în Satul Olimpic au emoții și că unii dintre ei încearcă să se împrietenească pentru a le depăși.
Emoțiile lor au reprezentat și motivul pentru care Ana-Maria Brânză nu a dorit să transmită ce așteptări are în privința medaliilor, dar a precizat că România este capabilă la această ediție să urce mai sus de locul 46 pe națiuni, poziție ocupată ediția trecută a JO, la Tokyo.
„Este a șasea în total (n.r. - ediție a JO), însă pot să spun că sunt acest junior al delegației, pentru că este prima la care particip în altă calitate, în afară de cea de sportivă. Este o experiență aparte, pot să spun acest lucru, prin simplul fapt că la ora aceasta, deși am trecut de ora cinei, părăsesc Satul Olimpic să mă întorc la Casa României. Și faptul că nu rămân să înnoptez aici în Satul Olimpic, pentru că nu mai sunt parte din echipa de sportivi, trezește așa niște sentimente în mine...
Dar, pe de altă parte, este provocator să faci parte din ceea ce faci înseamnă echipa din spatele echipei. Și mă bucur că pot să trăiesc această experiență și să mă bucur de ceea ce înseamnă Jocurile.
După retragere mi-am impus și mi-am propus să fiu din nou acel învățăcel, pentru că și în cariera sportivă am învățat pas cu pas, până am ajuns pe podium. și asta îmi doresc să fac și acum. Încerc să mă fac utilă, încerc să învăț cât de mult posibil și să le fiu de ajutor colegilor mei, indiferent de departamentul din care ei fac parte.
Pentru mine este important, mi-am păstrat acea curiozitate, și mă mândresc cu acest lucru, pe care o aveam și în scrimă, aceea de a învăța, de a descoperi. Am păstrat-o pe mai departe și asta mă ajută teribil de mult.”, a spus Ana-Maria Brânză.
Întrebată care este cea mai grea parte a muncii pe care o desfășoară acum, Brânză a răspuns: „Transportul, drumurile pe care le am de făcut. Acum însă chiar povesteam mai devreme cu o parte dintre sportivi, atunci când ești sportiv la Jocurile Olimpice cred că ești singurul care știe ce are de făcut aici, să tragă cât de bine poate, să facă ceea ce știe el mai bine să facă.
Când ești de partea cealaltă a echipei, este mai provocator, în sensul în care apar tot felul de necunoscute, tot felul de situații pe care trebuie să le rezolvi. Dar cred că sportul m-a ajutat și m-a învățat să am această adaptabilitate. Pentru mine, fiecare task pe care îl îndeplinesc, fie el cât de mărunt, reprezintă o mică victorie de care mă bucur.
Atmosfera este una bună din ce am văzut (n.r. - în Satul Olimpic). Cumva mie mi se pare Satul Olimpic a fi unul atipic, este foarte interesant, este foarte primitor, dar poate că nu mai simt eu acasă acolo, asta îmi transmite acest lucru. Sportivii Team România cu care eu m-am întâlnit acolo au emoții, se văd toate emoțiile, cum de altfel toți sportivii participanți au, însă le maschează. Unii dintre ei preferă să fie mai retrași, alții încearcă să se împrietenească.
Asta este interesant la Jocurile Olimpice, îți cunoști cu adevărat colegii, ai această ocazie pe care nu o întâlnești la celelalte competiții. Dar este un vibe bun, ca să vorbesc în termenii actuali.”, a mai spus Ana-Maria Brânză.
„Știu că toată lumea așteaptă un prognostic, știu că foarte mulți oameni de sport și nu numai au spus câte medalii vor ei. Eu nu o să spun niciodată acest lucru, pentru că știu ce presiune este pe sportivii noștri. Așa că eu le doresc doar să se bucure de această experiență. Unii dintre ei poate că au mai fost la Jocuri, alții poate că au de gând să mai încerce o calificare peste patru ani sau poate sunt unii care vor trăi o singură dată această experiență în viață.
Și le doresc să trăiască din plin această experiență pentru că o să vină vremea când o să le fie dor și de durerea de după antrenament și de tot ceea ce trăiesc acum. Iar fiecare o să facă atât cât poate el de bine în ziua respectivă, am această convingere.
Cred că Team Romania are puterea să facă acest lucru. Văd o generație de sportivi tineri, în afară de faptul că sunt frumoși, sunt curajoși, își doresc să se facă auziți, să se facă văzuți. Ceea ce cred că este un plus pentru noi ca și societate. Sunt dispuși să își spună poveștile care pot inspira alte generații de sportivi și cred că ăsta este marele câștig, mai presus de medalii.”, a mai declarat Brânză, pentru Agerpres.
Vlad Stoica, reales în funcția...
O sportivă de doar 13 ani,...
Statul francez a cheltuit 100...
Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câștigat...