Jocurile Olimpice Ana-Maria Brânză, dezvăluiri din Satul Olimpic. Cum a trăit Jocurile Olimpice, în calitate de oficial
Data publicării:
Ana-Maria Brânză a participat la Jocurile Olimpice de vară pentru prima dată în calitate de oficial, ediție la care a putut să cunoască o altă perspectivă a competiției.

În calitate de atașat media, Ana-Maria Brânză, care este din anul 2022 și consilierul președintelui COSR, Mihai Covaliu, a descris experiența sa la Jocurile Olimpice de vară, găzduite de Franța, bifând prima apariție în afara concursului.

„Sportivii sunt singurii care știu ce au de făcut când ajung la Jocurile Olimpice”

Fosta scrimeră a declarat că emoțiile resimțite la JO 2024 au fost foarte mari, în ciuda faptului că nu a fost nevoită să concureze.

„Cred că e cea mai provocatoare experiență pe care am avut-o până acum. Dacă rememorez puțin, Atena a fost fascinația sportivului ajuns în echipa mare. Beijing a fost confirmarea că drumul performanței a fost cel ales, Londra 2012 a fost decăderea, că trebuia să se întâmple și asta. Revanșa a fost la Rio, munca și recompensa a venit după Tokyo.

Iar Paris 2024 a fost un bonus extraordinar pentru faptul că am muncit într-un alt mod să mă calific aici. De la arbitri la sportivi, cu toții muncesc să se califice, sunt locuri limitate, așa a fost și la noi. A fost foarte provocator să înțeleg care îmi este rolul și ce am de făcut în fiecare zi. Mi-am dat seama că este mult mai provocator.

Din punctul meu de vedere, sportivii sunt singurii care știu ce au de făcut când ajung la Jocurile Olimpice. Ei trebuie să facă cât de bine pot ei ceea ce știu să facă.”, a spus Ana-Maria Brânză.

Ana-Maria Brânză: „M-au trecut toți fiorii”

„La scrimă a fost un moment cu atât mai special pentru mine, mai ales că am mai concurat în Grand Palais, în 2010, la Campionatele Mondiale. Echipa de spadă feminin a României a câștigat atunci primul titlu mondial. Eram alături de Simona Gherman, Loredana Dinu și Anca Măroiu.

M-au trecut toți fiorii. A fost cel mai impresionat loc în care scrima a putut să de desfășoare vreodată. Dar ce m-a emoționat cel mai tare, dar asta nu m-a impresionat doar la scrimă, modul în care francezii și-au onorat sportivii. Fie că aceștia au câștigat, fie că au fost învinși. A fost extraordinar, inclusiv acum am pielea de găină când mă gândesc la momentele pe care le-am trăit la toate competițiile.

Ăsta este cel mai mare avantaj pe care l-am avut, având această acreditare media, am avut ocazia să merg la mai multe competiții. La gimnastică, la tenis de masă, la canotaj. Am văzut foarte multe sporturi, chiar și unde sportivii noștri nu au fost implicați. De exemplu la volei pe plajă, unde locația a fost superbă, chiar în fața Turnului Eiffel. Este ceva extraordinar. Francezii au profitat de fiecare spațiu și rămâne o ediție pe cât de controversată, pe atât de memorabilă.

M-am bucurat că am făcut parte și în acest fel din Team Romania, am putut să le fiu alături și sportivilor noștri. I-am vizitat și în Satul Olimpic.

Sper ca fiecare dintre ei să ia ce a fost bun la Paris. Unii dintre ei și-au îndeplinit obiectivele, pentru alții li s-a rupt sufletul și știu foarte bine, am fost în pielea fiecăruia dintre ei. De la cei care vin pentru prima dată la Jocuri, la cei care dau nas în nas cu eșecul, la cei care găsesc succesul olimpic. Am trăit pe propria-mi piele fiecare etapă. Îi rog pe fiecare să-și ia ce le-a fost bine și să meargă mai departe. Nimic nu se compară cu emoția pe care o poți trăi aici.

Am un respect deosebit față de toți oamenii, toți spectatorii. I-am văzut în fața arenelor servind micul dejun, ascunzându-se de căldură, bătând orașul în lung și în lat doar să își susțină favoriții. Și asta mi se pare extraordinar. Și da, din tribune Jocurile se simt și se trăiesc altfel.

Cu siguranță, faptul că m-am întâlnit cu sportive din generația mea sau mai în vârstă decât mine, foste adversare, chiar glumeam între noi. Eram ca niște bătrânele care comentam și spuneam că pare mai ușor când ești în tribună. Înțelegem și noi că e mai ușor și știm noi mai bine ce e de făcut. Nu este deloc așa. Puteam să ne organizăm și noi această mini ediție de Jocuri Olimpice pentru noi. A fost o ediție pe cât de controversată, pe atât de spectaculoasă.”, a mai spus multipla campioană, pentru Fanatik.

România a reușit să încheie JO 2024 cu nouă medalii (trei de aur, patru de argint și două de bronz), ediția de la Paris surclasând ultimele trei ediții, respectiv Londra 2012 (9 - 2, 5, 2), Rio 2016 (4 - 1, 1, 2) și Tokyo 2020 (4 - 1, 3, 0).


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel