Echipa nationala Analiza „tricolorilor”, făcută de Ciprian Marica. „Partea noastră era amorțită total”
Data publicării:
Fostul fotbalist român a examinat prestația „tricolorilor” din meciul contra selecționatei Olandei, spunând care au fost lipsurile echipei naționale a țării noastre.

Echipa națională a României a înfruntat selecționata Olandei în faza optimilor de finală de la EURO 2024, marți seară, scor 0-3. După înfrângerea din această fază a competiției, jucătorii români au fost supuși unei analize, la cald, de către fostul internațional Ciprian Marica. El consideră că evoluția din optimi a fost complicată chiar de „tricolorii” înșiși.

Marica: „Nu am fost lucizi, am alergat foarte mult, am complicat fotbalul”

„După intrarea lui Racovițan și trecerea lui Burcă în poziția de fundaș stânga, e clar că nu mai puteai să contezi. Partea noastră era amorțită total. Îi recunoști valoarea adversarului și accepți că faci pasul în spate.

Acolo putea să apară și Sorescu, s-a discutat despre asta, pentru că el ar mai fi contat pe faza ofensivă. E adevărat că atunci când am ieșit la joc am mai luat două goluri. Și mai puteam să primim!

Am avut un adversar în formă, un adversar bun, dar nici noi n-am făcut cea mai bună partidă a noastră din mai multe considerente. Nu am fost lucizi, am alergat foarte mult, am complicat fotbalul.

Fotbalul e atât de simplu, spunea Cruyff. Trebuie să joci cât se poate de simplu. Te uiți la Spania cât de ușor pasează și cât de ușor e fotbalul, dar noi vrem să cărăm mingea, să o complicăm. E și cazul lui Drăguș, care vrea el singur, singur.

Stanciu a fost mai mult Spanciu în ultimele partide. Sigur, reușește golul ăla, a alergat foarte mult, dar prea puțin de la căpitanul nostru, cel puțin în această seară.

Ăsta ne-a fost nivelul. Trebuie să fim mulțumiți că am ajuns până aici, dar cam ăsta ne-a fost nivelul. Mai mult era imposibil”, a spus Ciprian Marica, potrivit sport.ro.

Află AICI restul partidelor din cadrul Campionatului European de fotbal din Germania.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

sursa: Pexels

Topul fotbaliştilor români rămaşi liberi de contract în această vară. Trei dintre ei au fost la EURO 2024

Ianis Hagi şi Vasile Mogoş, accidentaţi de Denzel Dumfries în România - Olanda. Arbitrul cu un trecut controversat nu a dat nici galben

Agerpres

Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german

pixel