Grand Slam Anca Todoni, singura româncă ajunsă în turul doi la Wimbledon. Ce duel de foc urmează
Data publicării:
Al treilea turneu major al anului se desfășoară în perioada 1–14 iulie 2024, România fiind reprezentată, la startul competiției, de șase tenismene, în proba de simplu.

Cinci tenismene române, OUT de la Wimbledon

Țara noastră a fost reprezentată de șase jucătoare de tenis, în proba de simplu a competiției de Grand Slam din Londra, al treilea turneu major al anului. Rând pe rând, româncele s-au înclinat în fața adversarelor, în primul tur la Wimbledon.

Irina Begu (126 WTA) a fost învinsă de chinezoaica Li Zhu (61 WTA), scor 0-6 4-6, Sorana Cîrstea (31 WTA) a pierdut inexplicabil cu britanica aflată pe locul 298 în lume, Sonay Kartal, scor 6-3, 2-6, 0-6, în timp ce Jaqueline Cristian (62 WTA) nu a putut să treacă de Bianca Andreescu (176 WTA), scor 4-6, 2-6.

De asemenea, și Ana Bogdan a părăsit competiția, după un meci care a durat nu mai puțin de trei ore și 15 minute. Românca a fost învinsă în supertiebreak, de moldoveanca ce reprezintă Spania, Cristina Bucșa, scor 4-6, 6-4, 7-6(5). În ceea ce o privește pe Gabriela Ruse (156 WTA), aceasta a înfruntat-o pe reprezentanta Kazahstanului, Elena Rybakina (4 WTA), scor 6-1, 6-3, în favoarea campioanei de la Wimbledon 2022.

Anca Todoni, duel cu Coco Gauff

Singura româncă ce a reușit să se califice în turul al doilea la Wimbledon este Anca Todoni (142 WTA), jucătoare ce vine din calificări. În vârstă de 19 ani, Todoni a acces, pentru prima dată în carieră, pe un tablou principal al unui turneu de Mare Șlem. Aceasta a trecut, în primul tur, de sârboaica Olga Danilovic, scor 7-5, 6-1.

În al doilea tur, Todoni are o misiune dificilă: ea o întâlnește pe americanca Coco Gauff, aflată pe locul 2 în ierarhia WTA. Aceasta din urmă a trecut de compatrioata Caroline Dolehide (51 WTA), scor 6-1, 6-2. Meciul dintre Todoni și Gauff va avea loc astăzi, 3 iulie, după ora 15:00.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei NK Celje a învins încă o echipă din Liga 1 în meci amical

NK Celje, campioana Sloveniei, la care este legitimat...


logo icon Cele mai citite
Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

sursa: Pexels

Topul fotbaliştilor români rămaşi liberi de contract în această vară. Trei dintre ei au fost la EURO 2024

Ianis Hagi şi Vasile Mogoş, accidentaţi de Denzel Dumfries în România - Olanda. Arbitrul cu un trecut controversat nu a dat nici galben

Agerpres

Echipa națională a României, „furată” în repetate rânduri în meciul cu Olanda? Opinia unui fost jucător german

pixel