Superliga Romaniei Andrea Compagno, cele mai tari declaraţii ale anului. Traseul din Italia în România, dar şi de la golgheter la rezervă. "M-au afectat criticile patronului"
Data actualizării:
Data publicării:
Andrea Compagno, atacantul italian al lui FCSB, a făcut mai multe declaraţii. El a povestit cum s-a transferat în România, dar şi cum se simte cu noul statut de la FCSB, după ce anul trecut a fost golgheterul roş-albaştrilor. 

"La Tre Fiori, în San Marino, antrenorul de portari avea o fată căsătorită cu un impresar. Acesta făcea multe transferuri în afara Italiei, și mai ales în România. Mi-a zis: „Uită-te la oferte pentru că aici nu e locul tău. În San Marino vin fotbaliști la sfârșitul carierei”. Impresarul avea legături în România. Am vorbit și îmi plăcea ideea să merg în afara Italiei. Nu era neapărat mai ușor, dar era mai pentru mine. Mi-a zis că, dacă dau 10 goluri în Liga 1, îmi schimbă viața. A fost exact așa!

M-am dus la Craiova în probe. Era normal, eu venind din San Marino. Am marcat și în Europa League, dar era normal să vin în probe. După două-trei zile, m-am văzut cu el, am jucat într-un amical și am semnat imediat.", a declarat Andrea Compagno într-un interviu pentru Fanatik

Adrian Mititelu şi fiul său, primii care i-au dat încredere lui Compagno 

"Mi-amintesc că, din primul moment, au zis că o să fiu cel mai bun atacant din România. În doi ani, de când am ajuns în Liga 1, am câștigat trofeul de cel mai bun jucător străin. Au avut dreptate. La FC U Craiova au fost momente în care trebuia să marchez când intram de pe bancă. Am început ca rezervă a lui Claudiu Bălan. El era din Craiova, a fost din liga a 4-a cu ei și era normal să fie titular. Eu am venit din spate, iar ușor-ușor, gol după gol, mi-am găsit locul și am mers bine.

Acolo m-am simțit foarte bine cu el, cu suporterii, cu orașul. Normal, când ajungi la FCSB, nu te gândești să te duci înapoi. Dar, cine știe, poate în 7-8 ani, în viitor…", a mai declarat Compagno. 

Sursa: Agerpres

Transferul la FCSB, calea spre meciurile la care a visat toată viaţa. Criticile patronului l-au afectat, însă

Întrebat dacă a ezitat în vreun moment să se transfere la FCSB, Compagno a spus că "nu, deloc. Sunt meciuri pe care le-am visat de mic. Meciul cu West Ham de la Londra a fost unul dintre visele mele îndeplinite. Perioada aceea a fost foarte ciudată pentru că nu te gândești să se schimbe totul într-o noapte. Să se schimbe toată viața așa repede. Mi-amintesc când intram pe tunel la meciul cu West Ham și erau Scamacca, Paqueta. Wow! A fost foarte frumos. S-a schimbat totul pe repede înainte. De la Craiova la Londra, cu West Ham! La FCSB nu e așa liniște ca la FC U Craiova, dar niciodată nu am avut probleme cu presiunea. Fotbaliștii care vor performanță trebuie să aibă și presiune".

Recunoaşte, însă, că a fost afectat de criticile patronului de la FCSB, Gigi Becali. În sezonul trecut, Andrea Compagno a fost golgheterul echipei, însă acum e mai mult rezervă. 

"E normal să te schimbi atunci când nu primești atât de multă încredere. Asta am simțit, dar eu nu zic că e o problemă de atmosferă. E o problemă a mea. În viață, 90 la sută contează cum reacționăm la ce se întâmplă și doar 10 la sută ce se întâmplă. Am simțit această schimbare și poate că am pierdut din încrederea în mine, din cauza atmosferei, din cauza patronului", a concluzionat Compagno.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel