Echipa nationala Andrei Burcă recunoaște valoarea adversarului: „Slovacia e o echipă arțăgoasă”
Data publicării:
Fundașul român a declarat că suporterii țării noastre se află pe prima poziție în clasamentul fanilor de la EURO 2024.

Formația „tricoloră” a debutat excelent la EURO 2024, reușind să înregistreze o victorie clară în fața reprezentantei Ucrainei, scor 3-0, ca în al doilea meci, jucătorii români să fie surclasați de „Diavolii Roșii”. Belgia a trecut de „tricolori” cu 2-0, într-un meci în care elevii lui Edi Iordănescu au încercat să înscrie, fără reușită însă.

Fundașul Andrei Burcă a declarat, marți, într-o conferință de presă susținută în Germania înaintea ultimului meci al naționalei de fotbal României din faza grupelor, contra Slovaciei, că el și coechipierii săi trebuie să demonstreze că pot face performanță și că își pot depăși limitele.

„Noi avem drumul nostru și trebuie să-l continuăm”

„Tricolorul” în vârstă de 31 de ani a recunoscut că formația Slovaciei este una valoroasă, iar meciul jucătorilor români împotriva acestei selecționate va fi unul dificil.

„Am văzut Slovacia, este o echipă foarte bine organizată. Au niște trasee foarte clare, se vede că lucrează anumite lucruri de foarte mult timp. Slovacia e o echipă arțăgoasă, dar, în același timp, cu valori individuale.

Știm cum joacă, știm ce pressing face, însă suntem pregătiți. Cheia jocului este la noi. Avem drumul nostru și trebuie să demonstrăm că putem face performanță și că ne putem depăși limitele. Sper să continuăm cât mai mult timp în Germania”, a spus Burcă.

„Mâine ne așteaptă un meci foarte dificil împotriva unui adversar bun. Suntem pe primul loc după primele două meciuri, iar acest prim loc l-am construit cu anumite principii de la care nu trebuie să ne abatem. Unul dintre ele este să dăm totul pe teren, iar asta cred că a apreciat publicul.

Noi ne vom da viața pe teren pentru că vrem să ne calificăm și depinde doar de noi. Ăsta este gândul nostru. Noi avem drumul nostru și trebuie să-l continuăm. Doar așa putem face performanță”, a mai adăugat „tricolorul”.

„Fanii români sunt în acest moment numărul 1 la EURO”

El a mai menționat și faptul că jucătorii echipei naționale intră de fiecare dată pe teren cu gândul de a nu-i dezamăgi pe suporteri.

„Când am început preliminariile nu ne dădea nimeni nicio șansă să ne calificăm la turneu final. După ce ne-am calificat, anumiți oameni spuneau că nu vom face niciun punct în grupă. Noi suntem însă responsabili și vom da totul pe teren și mâine. Noi nu ne mai calificasem de 8 ani la un turneu final și nu avem experiență la acest nivel.

Sunt multe lucruri noi la care ne adaptăm. Noi intrăm pe teren cu gândul să nu îi dezamăgim pe suporteri, pentru că fanii români sunt în acest moment numărul 1 la EURO. Iar pe mine ei mă fac să dau 120%, indiferent de ce problemă aș avea aș intra oricând pe teren pentru ei”, a precizat Andrei Burcă, citat de Agerpres.

CITEȘTE ȘI Edi Iordănescu, optimist înaintea meciului contra Slovaciei: „Această echipă are deja o identitate”

CITEȘTE ȘI Nicolae Stanciu, mesaj pentru toți suporterii. Explicația renunțării la tricoul cu numărul 10 și așteptările dinaintea meciului cu Slovacia

Echipa națională a României se află, în acest moment, pe prima poziție a grupei E (3-2 la golaveraj), în cadrul Campionatului European de fotbal din Germania.

Meciul decisiv pentru calificarea în optimile competiției este duelul cu slovacii, programat miercuri, 26 iunie. Acesta se va desfășura pe Deutsche Bank Park din Frankfurt, începând cu ora 19:00.

Pentru prima oară în istoria Campionatului European, toate echipele dintr-o grupă au același număr de puncte înaintea ultimei etape.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Cine este Filip Blazek, noul fundaş al Rapidului

FC Rapid a oficializat două transferuri în aceeaşi zi....


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Eduard Pap, săgeţi către strategia de transferuri a celor de la Oţelul Galaţi? "Eram doi români în teren, restul străini. Mi se pare exagerat"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu, cel mai selecţionat tricolor, împlineşte 56 de ani. Cele mai mari performanţe ale carierei

Agerpres

FC Botoşani, victorioasă în primul amical al verii. Bogdan Andone a anunţat un nou transfer

Captură Oţelul TV

Oţelul şi-a stabilit meciurile amicale din Austria. Duel cu o echipă de Liga Campionilor

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?