Echipa nationala Andrei Rațiu cunoaște forța „tricoloră”: „Am demonstrat că ne putem bate cu oricine”
Data publicării:
Echipa națională a României va înfrunta marți selecționata Olandei, în optimile de finală ale EURO 2024, pe Football Arena din München, de la ora 19:00.

Andrei Rațiu a avut evoluții extrem de bune în toate meciurile din grupa E, în urma cărora echipa națională a României s-a poziționat pe primul loc. Prestațiile „tricolorilor” ar trebui să limiteze tendința de subestimare a formației de fotbal a țării noastre, potrivit lui Rațiu.

De asemenea, fotbalistul în vârstă de 26 de ani dorește să ofere suporterilor români, alături de coechipierii săi, toată iubirea și susținerea pe care le-au resimțit în ultimele săptămâni, cu o victorie pe terenul de fotbal, în fața Olandei.

„Mă bucur că am putut juca toate cele trei meciuri. Doar mi-am făcut treaba, am venit să joc pentru națională și am făcut doar ce trebuia să fac. Mă bucur că lumea apreciază asta!

A fost un drum foarte greu, am început de mic, cu ajutorul părinților. Mă bucur că am ajuns până aici și că mi-a ieșit totul bine. Mă bucur că ne susțin (n.r. - suporterii români). Ne dau foartre multă forță, nu e o presiune, ne împing (de la spate) în meciuri. Cred că suntem foarte uniți, cu o mentalitate foarte bună și pozitivă și de abia așteptăm momentul în care începe meciul și sperăm să dăm totul.”, a spus Rațiu.

Rațiu: „Când ajungi la meciuri de acest calibru, toți jucătorii sunt buni”

„(E posibil ca România să treacă în sferturi?) Da, desigur că avem șanse! O să le încercăm la maxim, o să facem un joc bun și o să încercăm să trecem cât mai departe.

Când ajungi la meciuri de acest calibru, toți jucătorii sunt buni și poți să te aștepți la orice, de la oricine. Trebuie să tragem puțin mai mult de noi, să facem un joc mult mai bun, să fim mult mai concentrați, ca să luăm ceva pozitiv.”, a mai declarat el.

De asemenea, Rațiu a explicat motivul pentru care a folosit albastrul pentru a-și schimba culoarea părului, frizură care a devenit celebră: „Vara, îmi schimb culoarea părului întotdeauna, am vrut să îmi fac ceva diferit anul acesta. Am ales albastru pur și simplu, dar nu are nicio însemnătate.”

„Avem talente individuale în echipă”

Rațiu a mai adăugat că există talente individuale în echipa națională a României, calități care pot face diferența într-un meci, dar și faptul că „tricolorii” nu ar trebui subestimați, întrucât au demonstrat că pot atinge rezultate pozitive: „Așa am ajuns până aici, așa trebuie să continuăm. Deși cred că avem talente individuale în echipă care pot rezolva un meci, într-o fază concretă... Cred că trebuie să fim cu picioarele pe pământ și să rezolvăm totul ca echipă.

Cred că am făcut un pas înainte cu toții, ne-am pus din nou pe hartă ca țară și de acum înainte, echipele o să aibă respect pentru noi.

Nu ar trebui (să ne subestimeze vreo echipă), pentru că am reușit să ne poziționăm primii în grupă, am făcut jocuri foarte bune și am demonstrat că putem să le dăm gol și că ne putem bate cu oricine.”

Totodată, Rațiu a oferit mesaje colegilor săi și tututor suporterilor români: „Să fim tot același grup care ne-a adus până aici, să ne luptăm împreună și să dăm totul unul pentru altul, ca frații, cum am făcut-o până acum.

Le mulțumesc din partea tuturor, suntem foarte fericiți pentru că fac efortul de a veni până aici, de a ne scrie, de a ne susține întotdeauna. Suntem foarte recunoscători și o să încercăm să le dăm totul înapoi, pe teren.”, a mai transmis el, la FRF.tv


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Echipa nationala

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Facebook SC Oțelul Galați

Oțelul Galați transferă un jucător de 19 ani

Sursa: Agerpres

Dinamo înfruntă CFR Cluj în prima etapă, iar Andrei Nicolescu avertizează. "Suntem un pic în urmă faţă de ce prognozasem"

Captură Oţelul TV

Cristian Munteanu, mesaj de forţă înainte de startul Ligii 1 pentru Oţelul. "Important e cum terminăm, nu cum începem"

Captură Rapid TV

Ce ştia Timotej Jambor despre Rapid, înainte să semneze cu giuleştenii. Neil Lennon l-a asemănat cu un atacant legendar

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?