Fotbal international Andrei Rațiu, din nou integralist. Rayo Vallecano a fost învinsă de Mallorca
Data actualizării:
Data publicării:
Mallorca s-a impus pe teren propriu cu scorul de 1-0 împotriva formației Rayo Vallecano, aducându-le oaspeților prima înfrângere după o serie de cinci meciuri fără eșec.

Gazdele au deschis scorul târziu în minutul 75, printr-o acțiune bine organizată. Dani Rodriguez a livrat o centrare perfectă în careu, iar atacantul kosovar Vedat Muriqi a finalizat cu o lovitură de cap impecabilă, fără șanse pentru portarul advers. Mallorca și-a păstrat avantajul până la final, reușind să își asigure cele trei puncte prețioase, chiar dacă au mai trecut printr-o fază delicată la finalul meciului.

Deși în minutul 90+5, Mallorca a avut un gol anulat pentru ofsaid, acest detaliu nu a afectat victoria echipei gazdă. Rayo Vallecano a încercat cu disperare să găsească egalarea, dar toate eforturile lor s-au dovedit insuficiente. Portarul lui Rayo, Augusto Batalla, a fost unul dintre cei mai buni oameni ai echipei sale, având patru intervenții importante care au împiedicat ca scorul să fie mai sever.

Fundașul român Andrei Rațiu a fost integralist în acest meci, însă prestația sa nu a impresionat presa spaniolă. Cotidianul madrilen MARCA i-a acordat doar o stea pentru evoluția sa, subliniind că apărătorul român a avut dificultăți în fața ofensivei mallorcane. Totuși, întreaga echipă a lui Rayo a avut o zi slabă, singurul jucător notat cu două stele fiind portarul Augusto Batalla, datorită celor patru parade decisive.

Inigo Perez: „Eu sunt de blamat pentru ce s-a întâmplat”

După meci, antrenorul lui Rayo Vallecano, Inigo Perez, și-a asumat responsabilitatea pentru eșecul echipei sale. „Nu am reușit sau nu am fost capabil să îi fac să înțeleagă că va fi un meci cu un nivel mare de intensitate”, a declarat tehnicianul. „Am jucat aici și am experimentat această intensitate, am și văzut pe filmări și știam că Mallorca are asta în ADN. Pe lângă asta, sunt nuanțe tactice, la nivel colectiv și individual, este evident că eu sunt de blamat pentru ce s-a întâmplat”, a continuat Perez, în vârstă de doar 36 de ani.

Antrenorul a evidențiat astfel lipsa de pregătire a echipei sale pentru a face față jocului fizic și intens al gazdelor, subliniind că Mallorca a excelat prin această abordare.

După această victorie, Mallorca urcă pe locul 5 în clasament, acumulând 17 puncte, consolidându-și poziția în prima parte a ierarhiei. În schimb, Rayo Vallecano, cu 13 puncte, coboară pe locul 9, suferind o lovitură după o perioadă pozitivă în campionat. Cu toate acestea, Rayo rămâne în lupta pentru locurile de mijloc, având șansa să își revină în meciurile următoare.

dcsport Team
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Neymar a revenit pe terenul de fotbal, după o pauză de un an

Revenirea fotbalistului brazilian a fost primită cu...

Fotbal international Neymar revine după un an în competiții

Fotbalistul brazilian s-a accidentat la ligamentul...

Fotbal international Liviu Antal dă gol după gol în Lituania

Golgheterul român în vârstă de 35 de ani a reușit să...

Fotbal international FIFA invită Inter Miami la Cupa Mondială a Cluburilor 2025

Echipa Inter Miami, în care evoluează celebrul...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei După accidentare, Adrian Șut mai primește o lovitură

Fotbalistul celor de la FCSB trece prin momente grele.

Fotbal international Neymar a revenit pe terenul de fotbal, după o pauză de un an

Revenirea fotbalistului brazilian a fost primită cu...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel