Jocurile Olimpice Andy Murray a făcut anunțul! Britanicul se retrage după Jocurile Olimpice de la Paris
Data publicării:
Tensimenul britanic în vârstă de 37 de ani a hotărât ca participarea la Jocurile Olimpice de la Paris să fie ultima sa evoluție din tenisul profesionist.

Andy Murray a decis să se retragă după JO 2024

Tenismenul britanic Andy Murray, dublu campion olimpic și fost lider al clasamentului ATP, a anunțat marți că va pune capăt carierei sale sportive după Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august).

„Am ajuns la Paris pentru ultimul meu turneu. Săptămânile în care am concurat pentru Marea Britanie au fost de departe cele mai memorabile din cariera mea și sunt extrem de mândru că o fac pentru ultima oară”, a scris Murray (37 de ani) pe contul său de X.

Considerat unul dintre cei mai buni sportivi britanici din toate timpurile, Andy Murray a cucerit aurul olimpic la Londra, în 2012, după o finală cu elvețianul Roger Federer, recidivând apoi la Rio de Janeiro, patru ani mai târziu, în fața argentinianului Juan Martin del Potro.

Pe 22 iunie, jucătorul scoțian a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru îndepărtarea unui chist spital care îi comprima nervii și îl făcea să piardă controlul și puterea piciorului drept, fiind nevoit să se retragă din proba de simplu de la Wimbledon, competiție pe care a câștigat-o de două ori, în 2013 și 2016.

A cincea participare la Jocurile Olimpice

Turneul olimpic de tenis de la Paris va debuta pe 27 iulie, Andy Murray urmând să concureze atât la simplu, cât și la dublu, la cea de-a cincea și ultima Olimpiadă din cariera sa, scrie Agerpres.

Campionul britanic a revenit din nou în tenisul profesionist după ce a suferit o intervenție chirurgicală de refacere a șoldului în urmă cu cinci ani, fără vreun succes notabil de atunci în competițiile majore.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel