Jocurile Olimpice Andy Murray, în dubii dacă va evolua în proba de simplu la Jocurile Olimpice de la Paris
Data actualizării:
Data publicării:
Tenismenul britanic se pregătește să ia startul la Jocurile Olimpice de la Paris, aceasta fiind ultima sa apariție în calitate de sportiv de performanță.

Andy Murray, pregătit să joace la JO 2024. Britanicul se axează pe proba de dublu

Tenismenul scoțian Andy Murray, dublu campion olimpic la simplu, a declarat că din cauza problemelor fizice va da prioritate turneului de dublu la Jocurile Olimpice de la Paris, care se anunță ultima sa competiție din carieră.

Murray nu a jucat la simplu la ultima lui apariție la Wimbledon, în această lună, după ce a suferit o operație de îndepărtare a unui chist sinovial în iunie, dar a evoluat alături de fratele său, Jamie. De asemenea, Murray avea programat un meci de dublu mixt, alături de conaționala Emma Răducanu, dar tenismena a decis să se retragă din cauza unei accidentări.

Andy Murray este înscris la simplu și la dublu, alături de Dan Evans, la JO 2024. Jucătorul de 37 ani trebuie să ia o decizie dacă va juca și la simplu până joi seara, când are loc tragerea la sorți.

„Trebuie să iau o decizie. Evident, eu și Dan ne-am luat un angajament unul față de altul și asta este ce am prioritiza. De când suntem aici, exersăm și jucăm seturi de dublu.

Asta ne oferă echipei și nouă cea mai bună oportunitate de a câștiga o medalie în mod realist. Spatele meu nu este încă perfect, iar potențialul de a juca două meciuri pe zi poate nu este cel mai bun”, a spus Murray, care a câștigat titlurile olimpice la Londra 2012 și Rio 2016.

Britanicul mai are un argint la dublu mixt, alături de Laura Robson, la JO 2012.

Triplul campion de Grand Slam a declarat marți că se va retrage după Jocurile de la Paris, unde turneul de tenis se desfășoară în perioada 27 iulie - 4 august la Roland Garros, scrie Agerpres.

„Am ajuns la Paris pentru ultimul meu turneu. Săptămânile în care am concurat pentru Marea Britanie au fost de departe cele mai memorabile din cariera mea și sunt extrem de mândru că o fac pentru ultima oară”, a scris Murray (37 de ani) pe contul său de X.

Ultimul meci de la Wimbledon pentru Andy Murray

Murray, constrâns să declare forfait pentru proba de simplu la ultimul său turneu de la Wimbledon, a ținut să joace măcar la dublu, alături fratele său Jamie, iar organizatorii l-au onorat pe Terenul Central, spre încântarea publicului.

Dintre cele trei meciuri disputate zilnic pe cel mai emblematic teren de tenis, în prima săptămână a turneului nu a fost niciodată programat un meci de dublu. Totuși, organizatorii au făcut în așa fel încât Sir Andy să se bucure alături de tribunele care au fost pline până la refuz. Evoluția alături de fratele său a fost ultima apariție a lui Andy la Wimbledon, în calitate de jucător, după ce campionul scoțian a anunțat că se va retrage din sportul care l-a consacrat, la finele JO 2024.

La finalul meciului în care frații Murray au fost învinși cu 7-6 (8/6), 6-4, a avut loc o scurtă ceremonie, sub privirile soției lui Murray, Kim, și ale celor doi copii ai lor, ale mamei sale Judy. De asemenea, și campioni precum John McEnroe, Martina Navratilova, Conchita Martinez, Novak Djokovic, Iga Swiatek etc. i-au fost alături lui dublului câștigător de Wimbledon.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Florin Maxim, opțiunea covăsnenilor pentru Sepsi. Antrenorul hunedorenilor a dat răspunsul

Agerpres

"Unu la unu cu Dorinel Munteanu". Un fost patron din Liga 1 laudă Oţelul Galaţi

Captură foto

Acum 6 ani se declara "dinamovist de mic" şi visa să înscrie în poarta FCSB-ului, azi joacă pentru roş-albaştri. "Ne-am înţeles foarte rapid"

Agerpres

Abdallah se operează, Dinamo mai face 2 transferuri după mijlocaşul Patrik Olsen

pixel