Grand Slam Andy Murray, în lacrimi la penultimul meci din carieră, la Wimbledon
Data actualizării:
Data publicării:
Campionul britanic își va încheia cariera profesionistă după ediția de anul acesta a Jocurilor Olimpice, desfășurate la Paris.

Andy Murray joacă pentru ultima dată la Wimbledon

Legendarul tenismen britanic Andy Murray, constrâns să declare forfait pentru proba de simplu la ultimul său turneu de la Wimbledon, a ținut să joace măcar la dublu, alături fratele său Jamie, iar organizatorii l-au onorat pe Terenul Central, joi, spre încântarea publicului.

Dintre cele trei meciuri disputate zilnic pe cel mai emblematic teren de tenis, în prima săptămână a turneului nu a fost niciodată programat un meci de dublu. Totuși, organizatorii au făcut în așa fel încât Sir Andy să se bucure alături de tribunele care au fost pline până la refuz. Evoluția alături de fratele său a fost penultima apariție a lui Andy la Wimbledon, în calitate de jucător, întrucât el este angajat și la dublu mixt alături de compatrioata sa, Emma Răducanu.

Când arbitrul a anunțat pentru prima oară „Andy Murray la serviciu”, tribunele l-au ovaționat.

În cursul partidei cu australienii Rinky Hijikata și John Peers, un spectator a strigat din tribune: „Nu prea repede Andy, mi-am angajat un baby sitter”, rezumând plăcerea publicului de a-l vedea pe Murray, adesea accidentat în ultimii ani.

La finalul meciului în care frații Murray au fost învinși cu 7-6 (8/6), 6-4, a avut loc o scurtă ceremonie, sub privirile soției lui Murray, Kim, și ale celor doi copii ai lor, ale mamei sale Judy.

De asemenea, și campioni precum John McEnroe, Martina Navratilova, Conchita Martinez, Novak Djokovic, Iga Swiatek ș.a.m.d. i-au fost alături lui Murray pe teren, după încheierea meciului.

Dublu câștigător al turneului de la Wimbledon (2013, 2016), scoțianul de 37 de ani a fost operat recent de un chist la coloana vertebrală, iar participarea sa la Wimbledon era incertă.

Murray, acum pe locul 115 ATP, a fost nevoit să se retragă în meciul din turul secund de la Queen's, în fața lui Jordan Thompson, din cauza unei probleme la spate care i-a lăsat piciorul drept imobil, scrie Agerpres.

Andy Murray a confirmat că se va retrage din activitate după Jocurile Olimpice de la Paris, unde va evolua în două probe, la simplu și dublu masculin.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Grand Slam

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei CFR Cluj a făcut anunțul privind viitorul lui Philip Otele

Clubul de fotbal ardelean a realizat anunțul pe site-ul...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Neil Lennon a tras concluziile după cantonamentul Rapidului din Slovenia. L-a găsit pe noul "Roy Keane"

Sursa: Agerpres

Aurelian Babuţan, fostul manager sportiv al Oţelului, a semnat cu CSU Alba Iulia

SC Oțelul Galați

Dorinel Munteanu, concluzii după cantonamentul Oţelului. Anunţ despre transferuri, buget, abonamente şi restanţe

Sursa: Agerpres

De ce nu a primit Germania penalty cu Spania, în prelungirile sfertului de finală de la EURO 2024

pixel