Gimnastică Antrenoarea gimnastei americane Jordan Chiles nu se mai abține! „Trebuie să respectați rezultatul final”
Data actualizării:
Data publicării:
Antrenoarea sportivei din Statele Unite ale Americii a explicat situația finalei de la sol a concursului de gimnastică artistică, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

„Jordan și-a câștigat medalia și nu a furat de la nimeni nimic!”

Gimnasta Ana-Maria Bărbosu a pierdut medalia de bronz în finala de la sol a concursului de gimnastică artistică din cadrul JO 2024, în urma contestației depuse de către antrenoarea sportivei americane Jordan Chiles.

Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă contestația americancei a determinat modificarea notei și implicit creșterea acesteia de la 13,666 la 13,766, terminând pe poziția a treia și câștigând bronzul.

Antrenoarea gimnastei de peste Ocean, Cecile Canqueteau-Landi, a explicat că îi pare rău pentru situația creată, dar sportiva pe care o antrenează ar trebui respectată, întrucât a meritat să primească medalia olimpică.

„Nu ar trebui să explic, dar o voi face o singură dată. Cel mai bun scor de start la sol al lui Jordan a fost 5.900 - la calificări și la finala pe echipe nu ne-am pus întrebări când a primit 5.800, pentru că am văzut că nu finalizase toate elementele.”, a spus antrenoarea americancei Chiles.

Și ea olimpică la Jocurile Olimpice din 1996, Cecile a mai spus că și-a făcut treaba în calitate de antrenor, iar ceea ce a urmat a depășit foarte mult limitele.

„Fiind clasată pe locul 5, nu aveam nimic de pierdut, astfel că am depus contestație, pentru a nu rămâne cu regretul că nu am făcut-o. Nu credeam că va fi acceptată, dar spre surprinderea mea, a fost. Jordan și-a câștigat medalia și nu a furat de la nimeni nimic!

Dacă îmi pare rău de atleta din România? Bineînțeles! A fost trist și sfâșietor, dar ăsta e sportul. Nu trebuie să vă placă, dar trebuie să respectați rezultatul final și cel mai important să o respectați pe Jordan și să nu o trageți în jos pentru că nu sunteți de acord. A meritat acea medalie de bronz”, a declarat antrenoarea, potrivit eonline.com

CITEȘTE ȘI Contestația gimnastei americane Chiles, depusă prea târziu? Șefa FRG are dubii în privința corectitudinii deciziei

Ana-Maria Bărbosu: „Sincer, nu cred că voi putea uita vreodată ce s-a întâmplat”

Gimnasta Ana Bărbosu a declarat, miercuri, la întoarcerea de la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a pierdut medalia de bronz în finala de la sol, că încearcă să treacă peste moment și să țină cont numai de aspectele pozitive ale primei sale experiențe olimpice.

„Am avut sentimente mixte și de tristețe, și de dezamăgire. Dar încerc să rămân doar cu cele pozitive, de bucurie și mândrie. Atunci, în sală, momentul a fost foarte intens, dar după aceea a trecut puțin timp și a trebuit să mă calmez, să-mi stăpânesc emoțiile și gândurile. Și asta încerc să fac și acum. Sincer, nu cred că voi putea uita vreodată ce s-a întâmplat.

Dar nici nu cred că mi-aș dori să uit, pentru că au fost niște clipe unice. A fost prima mea participare la Jocurile Olimpice și acele momente le iau cu mine. Ele mă vor face o persoană mai puternică”, a spus ea, la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă”.



„Nu cred că s-a încheiat șirul lucrurilor care se pot învăța din această experiență. Dar cu siguranță am învățat să mă bucur de ce am, de faptul că sunt sănătoasă și că am reprezentat foarte bine țara la Jocurile Olimpice”, a adăugat Ana Bărbosu.

Ana-Maria Bărbosu, în vârstă de 18 ani, s-a clasat pe locul patru la sol, luni, în concursul de gimnastică artistică din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, în timp ce Sabrina Maneca Voinea, în vârstă de 17 ani, s-a clasat pe a cincea poziție.

Antrenoarea Sabrinei a depus contestație, de asemenea, pentru nota primită (13,700), dar aceasta a fost respinsă. Medalia de aur a fost cucerită de brazilianca Rebeca Andrade, notată cu 14,166, în timp ce argintul a revenit americancei Simone Biles (14,133).

România nu a mai obținut o medalie olimpică la gimnastică artistică din anul 2012 (Londra), când Sandra Izbașa câștiga aurul la sărituri, Cătălina Ponor cucerea argintul la sol, iar echipa feminină a României lua bronz.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Gimnastică

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel