Superliga Romaniei Antrenorul ieșenilor, Tony da Silva, a învins cancerul! Primele mărturisiri despre clipele grele prin care a trecut
Data actualizării:
Data publicării:
Tehnicianul celor de la Poli Iași a dezvăluit, în premieră, că a fost diagnosticat cu o formă de cancer anul trecut.

Tony da Silva a fost diagnosticat anul trecut cu cancer la prostată

Antrenorul celor de la Poli Iași a spus că, în cursul anului trecut, a fost diagnosticat cu cancer la prostată, dar că ultimele investigații realizate au arătat că este sănătos în acest moment.

Totodată, tehnicianul portughez a spus că a fost diagnosticat într-un stadiu incipient al bolii, iar tratamentul pe care l-a urmat a costat 12.000 de euro.

„Când am venit aici, am venit într-un moment foarte dificil pentru club. Toată lumea credea că Poli Iași o să retrogradeze. Și noi, conducere, jucători, staff, am făcut ceva minunat. Ne-am salvat direct. Când lumea credea că era imposibil. Și simt și eu că sunt iubit și le mulțumesc tuturor pentru asta! Eu nu am venit aici să fur bani de la Poli Iași sau din România. Am venit să muncesc cu inima deschisă, cu transparență.

Eu mă sacrific foarte mult pentru acest club. Mi-am lăsat familia acasă. Am lăsat copilul meu de 10 ani. Am lăsat părinții mei, care au niște probleme de sănătate. Eu când am venit anul trecut, am venit... Înainte să vin aici, eu am avut o boală, am avut cancer. Am învins un cancer chiar înainte să am această provocare la Poli Iași. Anul trecut... Am avut forța interioară să lupt. M-am speriat foarte mult că nu o să îmi mai văd familia mea, copilul meu.

Dumnezeu mi-a dat putere să lupt pentru viața mea. Și această oportunitate pe care mi-a dat-o Dumnezeu m-a schimbat total, vreau să mănânc viața cu totul. Vreau să fiu fericit, vreau ca lumea să fie mândră de mine. Și am venit să fiu o soluție pentru Poli Iași. N-am venit să fiu o problemă. Când simt că sunt o problemă, le voi spune singur celor din conducere că plec pentru binele clubului. Și rămânem prieteni. Eu muncesc de dimineață până seara pentru club. Eu sunt singur aici, ies puțin în oraș, îmi e capul doar la fotbal.

Acasă, stadion, acesta e programul meu. Mi-ar fi plăcut să am un staff de 12-13 persoane, să mă concentrez doar pe munca mea de antrenor, dar noi n-avem bani de asta. Atunci trebuie să muncim, să muncim, să muncim. Și asta le promit tuturor, că o să dau tot din mine ca să fie bine.

Am avut noroc că am descoperit din timp. A fost un cancer la prostată, aveam trei noduli. Am avut oportunitatea să beneficiez de o tehnologie nouă cu laser. M-a costat 12.000 de euro, dar acum totul e OK. Sunt încă controlat, nu a mai reapărut nimic.”, a spus Tony da Silva, pentru gsp.ro.

Echipa condusă de Anthony da Silva are patru înfrângeri, două victorii și o remiză în noul sezon, clasându-se pe a 13-a poziție în clasament, cu șapte puncte.

Rezultatele echipei Poli Iași, în primele șapte etape

Sepsi Sfântu Gheorghe - Poli Iași, scor 1-0

Poli Iași - FC Botoșani, scor 1-0

Poli Iași - Gloria Buzău, scor 1-2

Farul Constanța - Poli Iași, scor 2-0

Poli Iași - Dinamo București, scor 2-2

FCSB - Poli Iași, scor 0-1

Poli Iași - Rapid București, scor 1-2


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Crainicul lui Dinamo face praf jocul Oţelului şi spune că este o echipă care joacă urât, dar obţine rezultate

Sursa: Agerpres

Valeriu Iftime îi face praf pe Pap şi Matricardi, după FC Botoşani - Gloria Buzău 3-3

Sursa: Agerpres
EXCLUSIV

Secretele titlului câştigat de Oţelul. Cum s-a obţinut performanţa istorică de la Galaţi

pixel