Fotbal international Anunţ oficial: Thomas Tuchel este noul selecţioner al Angliei. Îşi începe mandatul la 1 ianuarie 2025
Data publicării:
Germanul Thomas Tuchel, fostul antrenor al lui Chelsea, PSG şi Bayern, va conduce naţionala Angliei, finalistă la ultimele două ediţii de EURO. 

Germanul Thomas Tuchel (51 ani), fost antrenor al echipelor Paris Saint-Germain, Chelsea şi Bayern Munchen, va fi selecţionerul naţionalei de fotbal a Angliei, vicecampioana europeană, cu începere de la data de 1 ianuarie 2025, a anunţat, miercuri, Federaţia engleză (FA), citată de AFP. 

Înţelegerea era anunţată de marţi 

Totul e stabilit! Federaţia engleză de fotbal va face anunţul oficial miercuri, a scris cotidianul Bild pe site-ul său.

Postul de selecţioner a rămas vacant după plecarea lui Gareth Southgate, numit în 2016, în urma finalei EURO 2024, pierdută vara trecută împotriva Spaniei.

Lee Carsley a fost numit interimar să conducă echipa Albionului în Liga Naţiunilor, cu rezultate iniţial satisfăcătoare (septembrie), dar apoi mai dezamăgitoare (octombrie).

Tuchel bifează toate căsuţele din portretul robot stabilit de FA, începând cu palmaresul, pe care şi l-a făcut în special la Paris Saint-Germain (2018-2020) şi Bayern Munchen (2023-2024). În Premier League, cu Chelsea, germanul a realizat o triplă în 2021: Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a Cluburilor, la câteva luni după ce fusese demis de PSG.

Tuchel ar putea deveni al treilea antrenor străin al selecţionatei Three Lions, după suedezul Sven-Goran Eriksson (2001-2006) şi italianul Fabio Capello (2007-2012).

La Chelsea, unde a lucrat din ianuarie 2021 până în septembrie 2022, Tuchel a reuşit să scoată tot ce este mai bun din jucătorii promiţători ai clubului, pe lângă faptul că a acordat atenţie relaţiilor sale cu mass-media şi suporterii.

Cea mai mare realizare a lui rămâne Liga Campionilor din 2021, pe care a câştigat-o împotriva echipei lui Pep Guardiola, Manchester City, marea favorită, conform Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international Thomas Tuchel, noul selecționer al naționalei Angliei

Echipa națională de fotbal a Angliei va fi condusă de...



logo icon Cele mai noi articole

Turnee WTA Jaqueline Cristian, învinsă în optimile de la Ningbo

Românca nu a profitat de șansa de a juca în optimi, în...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Sursa: Agerpres

Florin Iacob, portarul care în vară a semnat cu Corvinul Hunedoara, a explicat de ce a dispărut din fotbal

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

pixel