Jocurile Olimpice Aproape de moarte la JO2024. "Simţeam că nu mai e prea mult timp"
Data publicării:
Un sportiv australian a fost aproape de moarte la Jocurile Olimpice. 

S-a întâmplat în competiţia de surf de la JO2024, găzduită în Polinezia Franceză, din cauza unei furtuni care a dus la crearea unor valuri furioase. 

Australianul Jack Robinson declară că a fost aproape de înec, în timp ce îl învingea pe John John Florence, liderul clasamentului mondial. În timp ce urmăreau un val, atât Robinson cât şi Florence au dispărut în apele învolburate şi au avut nevoie de ajutor din partea salvamarilor pe jetski-uri care se aflau la mică distanţă de ei. 

După cursă, Robinson a dezvăluit că a simţit că era să se înece. 

"A fost tras la fund, iar apoi a venit şi al doilea val, şi am rămas sub apă. Nu aveam aer, simţeam că nu mai e prea mult timp. Mi-am amintit câţi sportivi au suferit adevărate tragedii în aceste ape. Şi eu am mai fost dărâmat de pe placă, dar la concurs e diferit. Ai mai multă adrenalină, sunt mai multe lucruri în joc. A fost, în final, un test fizic şi un test al spiritului. E un sport foarte periculos. Celelalte se desfăşoară în stadioane sau pe diverse terenuri. Suntem în ocean, care e cea mai mare şi cea mai puternică sursă de viaţă de pe planetă. Iar valurile sunt extraordinar de puternice. Nu putem compara cu niciun sport. Poate doar dacă vine o avalanşă după tine pe munte. Poate cu asta putem asemăna. E foarte periculos ce facem", a declarat Robinson, conform Daily Mail. 

Iată programul competiţiei de surf: 

20:00 masculin - sferturi
22:24 feminin - sferturi
00:48 (miercuri) masculin - semifinale
02:00 (miercuri) feminin - semifinale
03:12 (miercuri) masculin - meciul pentru bronz
03:53 (miercuri) feminin - meciul pentru bronz
04:34 (miercuri) masculin - meciul pentru aur
05:15 (miercuri) feminin - meciul pentru aur

Competiţiile din aer liber de la Paris, în pericol 

 

Parisul şi regiunea capitalei Franţei au fost plasate în stare de alertă de furtuni pentru marţi, începând cu ora locală 18:00, în cea de-a patra zi a Jocurilor Olimpice Paris 2024, a anunţat Meteo-France, citată de AFP.

"În această seară şi în prima parte a nopţii, o degradare a vremii este probabilă, cu un risc semnificativ de a avea furtuni puternice însoţite de precipitaţii intense, precum şi de o intensitate electrică susţinută. Aceste fenomene vor fi localizate", a transmis serviciul meteorologic naţional.

Ca urmare a ploilor căzute vineri şi sâmbătă la Paris, proba masculină de triatlon a fost amânată de marţi pentru miercuri, din cauza poluării persistente din apele fluviului Sena, au anunţat organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel