Tenis Arabia Saudită, aleasă ca gazdă a Turneului Campioanelor pentru următorii trei ani. Argumentele alegerii controversate
Data publicării:
Orașul Riad din Arabia Saudită a fost ales pentru organizarea Turneului Campioanelor. Timp de trei ani, începând cu anul 2024, competiția feminină va găzdui întrecerea celor mai bune opt jucătoare ale sezonului, contrar mai multor controverse legate de acest subiect.

Capitala Arabiei Saudite, Riad, va găzdui, începând cu anul acesta și până în anul 2026, Turneul Campioanelor, competiție care reunește cele mai bune opt jucătoare ale sezonului. Anunțul a fost făcut joi, 4 aprilie, de WTA, cei care gestionează circuitul profesionist de tenis feminin.

Președintele WTA, Steve Simon, a declarat: „Aducerea finalei WTA la Riad este o nouă oportunitate pentru noi și un pas pozitiv pentru creșterea pe termen lung a tenisului feminin ca sport global și incluziv. Am fost impresionați de angajamentul manifestat de Federația Saudită de Tenis de a dezvolta sportul la toate nivelurile și nu avem nicio îndoială că jucătorii și fanii pot aștepta cu nerăbdare un eveniment de clasă mondială la Riad, ca finală pentru 2024, 2025. și sezoanele 2026.”

Drepturile femeilor încep să fie respectate în Orient, potrivit oficialilor saudiți

„Alegerea orașului Riad, pentru a găzdui Turneul Campioanelor, se bazează pe o prezență de peste douăzeci de ani a WTA în Orientul Mijlociu”, a susținut organizația, într-un comunicat. Opțiunea organizării turneului în această țară era deja luată în considerare anul trecut, doar că ideea a stârnit numeroase critici legate, în general, de drepturile femeilor din regat.

Arij Mutabagani, președintele Federației Saudite de Tenis, reprezentând totodată și prima femeie președinte aleasă a unei federații sportive din Arabia Saudită, a declarat: „Găzduirea finalelor WTA este un succes absolut uriaș pentru viitorul tenisului în Arabia Saudită și pentru dezvoltarea sportului în general, în special în rândul tinerelor noastre. Acestea este, în întregime, obiectivul nostru: să inspirăm generațiile viitoare de jucătoare și să sărbătorim tenisul feminin. Vrem să-i ajutăm să creadă că și ele au dreptul de a juca pe un teren central. Prin organizarea acestui turneu, avem potențialul de a alimenta visurile a milioane de tineri care caută un viitor luminos și o lume cu noi oportunități.”

„Toată lumea se va simți binevenită. Țara noastră evoluează. Multe lucruri au fost deja realizate și mulți pași istorici au fost făcuți de femeile din toate sectoarele în ultimii ani, sportul conducând o mare parte a progresului în întreaga noastră societate. Așadar, avem un impuls real, iar găzduirea celor mai bune jucătoare de tenis din lume la Riad nu va face decât să accelereze transformarea noastră și să contribuie la creșterea acestui sport în continuare.”, a mai spus președinta Federației Saudite de Tenis.

Turneul Campioanelor a avut loc la Cancun, în Mexic, anul trecut, doar că jucătoarele de tenis au criticat organizarea, după mai multe incidente neplăcute. Numărul 1 mondial de atunci, Aryna Sabalenka, a criticat WTA pentru condițiile terenului de tenis după ziua deschiderii, spunând că nu se simte nerespectată de standardul de organizare la prestigiosul eveniment.

Cancún a fost ales pentru organizarea turneului cu mai puțin de două luni înainte ca acesta să înceapă, pe 29 octombrie. Întârzierea a fost determinată de potențialele decizii de a organiza competiția în Arabia Saudită, care se pare că se va întampla, în cele din urmă, din toamna acestui an.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Tenis

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel