Fotbal Arbitrul Sebastian Colțescu se va retrage la sfârșitul sezonului
Data publicării:
Arbitrul român Sebastian Colțescu a decis să se retragă din activitate, urmând să decidă dacă își va încheia cariera la finalul anului sau la sfârșitul sezonului competițional.

Fostul arbitru Marius Avram a discutat despre prestația lui Sebastian Colțescu din ultimii doi ani, spunând că „centralul” se va retrage din arbitraj la finalul sezonului, dacă nu chiar la finalul anului 2024.

Marius Avram: „Este unul dintre cei mai experimentați arbitri ai momentului”

„Colțescu este un arbitru care mare experiență, care, din ce am auzit, se va retrage. Ori la finalul acestui an, ori la finalul acestui sezon. Se tot discută despre acest subiect în lumea arbitrajului. Se pare că decizia e luată.

Ușor-ușor rămânem fără numele pe care le știm. Hațegan se retrage, după cum am aflat deja, Colțescu se apropie și el cu pași repezi de asta, este unul dintre cei mai experimentați arbitri ai momentului.

Colțescu ar fi vrut să fie membru CCA, a avut și câteva discuții cu cei din Comisia Centrală, dar nu s-au înțeles și a continuat cariera de arbitru și a făcut foarte bine.

Pentru că, cel puțin în ultimii doi ani, a arbitrat foarte bine, nu a mai fost imprevizibil, acel Colțescu care dădea câte 10 cartonașe pe meci, a fost mai calm. De când a fost scos depe lista FIFA, acum patru ani, a fost mai concentrat și mai atent. Probabil a vrut să demonstreze că mai merita”, a spus Avram, potrivit digisport.ro.

Colțescu a fost arbitrul partidei dintre FC Rapid și Universitatea Cluj, din a IX-a etapă a Superligii. Meciul de luni seară s-a încheiat cu victoria clujenilor, scor 2-0, echipa condusă de Ioan Ovidiu Sabău consolidându-și poziția de lider al clasamentului, cu 21 de puncte.

Sabău: „S-a creat un nucleu al jucătorilor cu experiență cu cei tineri. Toți fac o atmosferă bună la antrenamente și în vestiar”

„Vreau să-mi felicit jucătorii, să nu pierzi timp de nouă meciuri este ceva extraordinar. Am anticipat că cei de la Rapid vor presa, au avut câteva ocazii de gol. Am reușit să trecem peste acele acțiuni.

După 1-0 am avut mai mult curaj. Trebuie să fim mai curajoși, chiar și sub presiune, trebuie să facem ce pregătim la antrenament. A doua repriză a fost mult mai bună, puteam face chiar 3-0, presiunea a fost mare. De trei etape suntem pe primul loc, este posibil ca anul acesta să ne calificăm în play-off.

E un obiectiv frumos să jucăm pentru fanii care ne susțin și oamenii care investesc la echipă. S-a creat un nucleu al jucătorilor cu experiență cu cei tineri. Thiam a fost foarte bun. Toți fac o atmosferă bună la antrenamente și în vestiar.

Eu vreau să le fie bine tuturor. Să nu uităm că tot ce am obținut, am obținut prin muncă, avem stabilitate financiară, nu se bagă nimeni peste mine, am liniște. Sunt lăsat să-mi fac meseria.

Trebuie să ne antrenăm mai bine, am avut și lucruri care nu ne-au ieșit, trebuie să le analizăm și să le evităm. Trebuie să ne odihnim, să punem pasiune.”, a declarat Sabău, după victoria împotriva giuleștenilor de luni seară.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel