Superliga Romaniei Ăsta e Rapidul din Giuleşti. Iubeşte-l şi o să înnebuneşti
Data publicării:
Declicul anunţat de Marius Şumudică înaintea meciului cu Farul Constanţa s-a produs. Sau, cel puţin, aşa pare! Rapid a câştigat categoric meciul cu echipa lui Gheorghe Hagi şi a arătat, pentru prima dată din 9 martie 2024, poftă de joc. 

Coincidenţă sau nu, revirimentul a venit şi în sezonul trecut tot cu Farul Constanţa. Suporterii îşi amintesc totul foarte bine. Adrian Mutu a plecat de la echipă cu o săptămână înainte de startul campionatului, iar în locul său a fost adus italianul Cristiano Bergodi. Cum era de aşteptat, impactul nu a fost imediat, iar Rapid s-a chinuit în primele etape. De la meciul cu Farul, însă, câştigat cu 3-1 pe 20 august 2023, Rapid a început să urce în clasament şi a încheiat sezonul regulat pe locul al doilea, la doar 4 puncte de liderul FCSB. 

Ulterior, însă, a urmat picajul. Şi el specific, cumva, Giuleştiului. Rapid, una dintre cele mai iubite echipe din ţară, dacă nu cea mai iubită, a căzut inexplicabil din punct de vedere sportiv. A câştigat un singur meci în playoff, când deja nu mai conta nimic, iar în sezonul actual a părut să continue forma slabă. În ultimele 6 luni, Rapid a trecut prin mai multe schimbări pe banca tehnică. Bergodi a fost înlocuit de Bogdan Lobonţ, care la rândul său a fost înlocuit de Neil Lennon, care apoi a fost schimbat de Marius Şumudică. Şi, în ciuda emulaţiei create, impactul lui Marius Şumudică nu a fost imediat. "Fiul Giuleştiului" a câştigat primul meci, a remizat în al doilea şi... cam atât. A mai venit o victorie cu Unirea Slobozia, dar fără ca Rapidul să puncteze fix la ceea ce vrea suporterul: impresia artistică. 

Nu putem, în vreo conversaţie despre Rapid, să vorbim despre victorii chinuite. Suporterul giuleştean nu vrea să vadă un meci în care echipa câştigă stând cu 11 jucători în apărare, ci mai degrabă unul în care atacă constant, indiferent de rezultat. 

Iar declicul de care Marius Şumudică vorbea înaintea meciului cu Farul Constanţa s-a produs. Rapid a atacat, a forţat, a presat, şi-a sufocat adversarul, unul modest, desigur, şi a câştigat. Şi a mulţumit nu doar conducerea, ci şi tribuna, marele aliat sau, după caz, marele duşman al Rapidului. Şi asta doar pentru că suporterul din Giuleşti ştie fotbal şi vrea să vadă fotbal. Iar când asta nu se întâmplă, apar momente precum cele de la meciul cu Sepsi sau Dinamo, de acasă, când arena îi cerea demisia lui Neil Lennon, chiar dacă echipa nu pierduse. 

Ăsta e Rapidul din Giuleşti, iubeşte-l şi o să înnebuneşti! Ceea ce s-a întâmplat luni seară pe Giuleşti arată şi veridicitatea zicalei din tribună. Rapidul s-a chinuit pe teren propriu în acest sezon, iar aseară a explodat ca un vulcan care fierbea de prea mult timp. Sigur, unii s-au cramponat de scandările jucătorilor cu galeria. Dar alţii au văzut şi potenţialul. Şi au mai văzut ceva, posibila naştere a unui nou fiu al Giuleştiului, Alexandru Dobre, şi confirmarea altuia, Alexandru Paşcanu. De Claudiu Petrila nu are rost să vorbim, el a confirmat, se simte ca acasă în Giuleşti. 

Nu trebuie însă uitat mesajul lui Marius Şumudică, şi el transformat în ultimele săptămâni: cu Farul s-au obţinut doar 3 puncte. Entuziasmul adevărat poate veni după meciul cu FCSB. Dar până atunci mai e o săptămână! Ahoe! 

*acest articol reprezintă o opinie


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Valeriu Iftime e sigur: Batem Clujul etapa următoare

Valeriu Iftime şi-a recăpătat încrederea în FC...

Superliga Romaniei Ăsta e Rapidul din Giuleşti. Iubeşte-l şi o să înnebuneşti

Declicul anunţat de Marius Şumudică înaintea meciului...

Superliga Romaniei După accidentare, Adrian Șut mai primește o lovitură

Fotbalistul celor de la FCSB trece prin momente grele.



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Valeriu Iftime e sigur: Batem Clujul etapa următoare

Valeriu Iftime şi-a recăpătat încrederea în FC...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Dorinel Munteanu şi-a aflat pedeapsa după episodul cu David Maftei

Sursa: Agerpres

Antrenorul cu portarii de la Dinamo a tras concluziile despre Golubovic, după meciul cu FCSB

Agerpres

Sportiva din Republica Moldova care a răbufnit după rezultatele alegerilor la referendum

Sursa: Agerpres

Florentin Petre e sincer după înfrângerea în faţa FCSB-ului. "E cea mai bună echipă din Liga 1"

pixel