Jocurile Olimpice Așteptarea a luat sfârșit: Sârbul Novak Djokovic devine campion olimpic la JO 2024!
Data actualizării:
Data publicării:
Campionul sârb a reușit să își îndeplinească visul de a cuceri aurul olimpic, adăugându-și cea mai prestigioasă medalie la cea câștigată în ediția din 2008 (Beijing), respectiv cea de bronz.

Djokovic, cel mai în vârstă tenismen care devine campion olimpic

Câștigătorul a 24 de trofee de Mare Șlem, Novak Djokovic, a reușit să câștige medalia de aur în turneul olimpic desfășurat la Paris, adăugându-și astfel singurul titlu important care îi lipsea din imensa lui carieră profesionistă.

Sârbul a obținut victoria în fața tânărului spaniol Carlos Alcaraz, care a trebuit să se mulțumească doar cu o medalie de argint, scor 7-6(3), 7-6(2), după o partidă în care doar prima manșă a durat de o oră și 34 de minute (întreaga partidă, 2h 52min).

Novak Djokovic și-a luat revanșa față de iberic, după cele două finale pierdute consecutiv la Wimbledon, în 2023 și 2024.

Campionul sârb, în vârstă de 37 de ani, este cel mai în vârstă jucător de tenis calificat într-o finală de simplu masculin la Jocurile Olimpice, în timp ce Alcaraz, în vârstă de 21 de ani, este cel mai tânăr.

Carlos avea o serie de 12 victorii consecutive, câștigând două turnee de Mare Șlem în 2024. Pe de cealaltă parte, Novak a câștigat 10 din ultimele 11 meciuri până la disputarea finalei pentru aurul olimpic.

Sârbul a evoluat în semifinala de la Paris împotriva italianului Lorenzo Musetti cu un scor negativ, 0-3 în această etapă la JO, pierzând de fiecare dată în fața eventualului campion: Rafael Nadal (Beijing, 2008), Andy Murray (Londra, 2012) și Alexander Zverev (Tokyo, 2020). Djokovic a menționat acest „obstacol” în mod repetat zilele trecute. Totuși, sârbul a reușit să îl învingă clar pe italian, scor 6-4, 6-2.

Carlos Alcaraz a avut o misiune mai ușoară în fața canadianului Felix Auger-Aliassime, pe care l-a învins cu un scor zdrobitor, 6-1, 6-1, în semifinala de la JO 2024.

După finala de duminică după-amiază, „Nole” intră într-un club select al tenismenilor care au câștigat titlul olimpic, printre care Andy Murray sau Rafael Nadal. Numai tenismenul elvețian Roger Federer nu a reușit să câștige o medalie de aur la proba de simplu, la Jocurile Olimpice de vară.

Clasamentul final al probei masculine de simplu:

1. Novak Djokovic (Serbia)

2. Carlos Alcaraz (Spania)

3. Lorenzo Musetti (Italia)

Qinwen Zheng, campioana olimpică de la Paris

Jucătoarea chineză de tenis Qinwen Zheng, numărul 7 mondial, a câștigat medalia de aur în proba feminină de simplu a Jocurilor Olimpice de la Paris, sâmbătă, după ce a învins-o în finala jucată la Roland Garros pe croata Donna Vekic (21 WTA) cu 6-2, 6-3.

Zheng, în vârstă de 21 ani, finalistă anul acesta la Australian Open, a adus Chinei prima medalie olimpică la simplu din istorie, după ce vineri perechea Xinyu Wang/Zhizhen Zhang a câștigat argintul la dublu mixt.

Zheng a învins-o în semifinală pe principala favorită, poloneza Iga Swiatek (liderul mondial), care era neînvinsă de mai bine de trei ani pe zgura de la Roland Garros.

China a mai cucerit o medalie de aur la tenis, în 2004, la Atena, la dublu feminin, prin perechea Ting Li/Tiantian Sun.

Medalia de bronz la simplu a fost adjudecată de Swiatek, care a trecut în finala mică de slovaca Anna Karolina Schmiedlova cu 6-2, 6-1, scrie Agerpres.

Clasamentul final al probei feminine de simplu:

1. Qinwen Zheng (China)

2. Donna Vekic (Croația)

3. Iga Swiatek (Polonia)


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel