Jocurile Olimpice Avocatul Sabrinei Voinea şi Anei Bărbosu de la TAS spune că ambele pot lua medalia de bronz la sol
Data publicării:
Situaţie incredibilă la Jocurile Olimpice. TAS ar putea decide ca trei sportive să aibă medalie de bronz după finala de la sol, la gimnastică. 

Jordan Chiles a urcat pe podium după finala de la sol, după ce contestaţia ei a fost acceptată de arbitri. Chiles a coborât-o de pe podium pe Ana Bărbosu, care ocupase iniţial locul al treilea în concurs, după Rebeca Andrade şi Simone Biles. Sabrina Voinea a făcut şi ea contestaţie, după ce a fost depunctată pentru că ar fi călcat în afara saltelei, dar arbitrii nu au acceptat solicitarea. 

Atât Ana Bărbosu, cât şi Sabrina Voinea au făcut apel la TAS, iar veştile de acolo arată că ambele sportive ar putea primi acum medalia de bronz. 

"Au fost șapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane și Donatella Sacchi, președinta comitetului tehnic feminin și șefa Superior Jury, care judecă fiecare contestație. Gimnastele nu au fost audiate.

Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veștile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aș putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu să obțină ambele bronzul", a declarat Sabin Gherdan, avocatul sportivelor din România, conform GSP

„Jordan și-a câștigat medalia și nu a furat de la nimeni nimic!”

Antrenoarea lui Jordan Chiles spune că eleva ei nu a furat nimic nimănui şi că medalia de bronz e câştigată pe merit. Asta deşi iniţial Ana Bărbosu era pe locul 3. 

Antrenoarea gimnastei de peste Ocean, Cecile Canqueteau-Landi, a explicat că îi pare rău pentru situația creată, dar sportiva pe care o antrenează ar trebui respectată, întrucât a meritat să primească medalia olimpică.

„Nu ar trebui să explic, dar o voi face o singură dată. Cel mai bun scor de start la sol al lui Jordan a fost 5.900 - la calificări și la finala pe echipe nu ne-am pus întrebări când a primit 5.800, pentru că am văzut că nu finalizase toate elementele.”, a spus antrenoarea americancei Chiles.

Și ea olimpică la Jocurile Olimpice din 1996, Cecile a mai spus că și-a făcut treaba în calitate de antrenor, iar ceea ce a urmat a depășit foarte mult limitele.

„Fiind clasată pe locul 5, nu aveam nimic de pierdut, astfel că am depus contestație, pentru a nu rămâne cu regretul că nu am făcut-o. Nu credeam că va fi acceptată, dar spre surprinderea mea, a fost. Jordan și-a câștigat medalia și nu a furat de la nimeni nimic!

Dacă îmi pare rău de atleta din România? Bineînțeles! A fost trist și sfâșietor, dar ăsta e sportul. Nu trebuie să vă placă, dar trebuie să respectați rezultatul final și cel mai important să o respectați pe Jordan și să nu o trageți în jos pentru că nu sunteți de acord. A meritat acea medalie de bronz”, a declarat antrenoarea, potrivit eonline.com. 

COSR a anunţat cine va fi portdrapelul României la închiderea Jocurilor Olimpice 

După ce soţii Cozmiuc au purtat drapelul României la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, la închidere tricolorul va fi purtat de o altă sportivă. 

"Mihaela Cambei a fost desemnată purtătorul de drapel al Team Romania la Ceremonia de Închidere. Mihaela Cambei a câștigat medalia de argint la haltere, categoria 49 de kg. Felicitări, Mihaela!", a transmis COSR. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Costel Gâlcă vrea cele trei puncte în meciul cu FC Botoșani

Antrenorul Universității Craiova, Constantin Gâlcă, a...


logo icon Cele mai citite
Imagine de Phillip Kofler de la Pixabay

Adevărul despre Daniel Badislav, cel mai "greu" portar din lume, după ce s-a spus că a provocat demisia a 4 antrenori şi un atac de cord fatal altuia

Sursa: Agerpres

Ianis Stoica, declaraţie de dragoste pentru Rapid? Ce a spus atacantul naţionalei U21 după succesul cu Elveţia din Giuleşti

Agerpres

Marcel Puşcaş trage concluziile despre Dorinel Munteanu şi Daniel Pancu: Pudibonzi sunt, au fost şi vor exista

Agerpres

Oţelul, Corvinul, FCSB, Dinamo, Farul, U Cluj şi alte echipe rămân fără galerie? Suporterii anunţă că nu mai vin la meciuri

pixel