Fotbal international Barcelona mai primeşte o veste proastă după ce a pierdut Supercupa Spaniei. "Nu putem face niciun transfer"
Data publicării:
Deco, directorul tehnic al celor de la Barcelona, a anunţat că echipa Blaugrana nu poate face niciun transfer în această iarnă. Declaraţia vine după ce Barcelona a pierdut, scor 4-1, finala Supercupei Spaniei, la Riad, în Arabia Saudită. 

"Fair play-ul financiar afectează multe cluburi. Nu putem aduce niciun jucător acum, asta e realitatea", a declarat Deco după meci. 

În ceea ce îl priveşte pe antrenorul Xavi, Deco a spus că "postul său nu e în pericol, e o prostie. Xavi se bucură de încredere totală aici la Barcelona. Suntem trişti, dar o înfrângere nu ne schimbă planurile". 

Ancelotti crede că scorul e prea dur

Antrenorul echipei Real Madrid, italianul Carlo Ancelotti, a declarat că scorul de 4-1 cu care a câştigat Supercupa Spaniei la fotbal în faţa marii rivale FC Barcelona, duminică seară, în finala disputată pe stadionul Al-Awwal Park din Riad (Arabia Saudită), este unul prea drastic", informează EFE.

Ancelotti a recunoscut că preluarea conducerii cu 2-0 după primele zece minute a condiţionat soarta meciului. "Am preluat conducerea foarte devreme şi de acolo, începând, Barcelona a controlat balonul şi ne-a fost foarte greu să-l recuperăm", a spus acesta.

"Dar a fost un meci foarte complet şi suntem bucuroşi pentru acest rezultat", a adăugat tehnicianul italian în conferinţa de presă de după meci, conform Agerpres.

Întrebat despre motivul înlocuirii brazilianului Vinicius Junior, care a avut câteva momente tensionate cu jucătorii Barcelonei după eliminarea lui Araujo, Ancelotti a asigurat că a făcut-o pentru "a evita problemele fizice", întrucât brazilianul venea după o accidentare.

"Treaba lui Vinicius este să dea oamenilor speranţă şi să aducă trofee pentru Real Madrid, iar astăzi (duminică) el şi-a făcut treaba bine", a mai spus Ancelotti referindu-se la jucătorul brazilian, autorul unui hat-trick în prima repriză, în minutele 7, 20 şi 39 (din penalty).

Al patrulea gol al madrilenilor a fost opera celuilalt brazilian din atacul Realului, Rodrygo (63), în timp ce unica reuşită a Barcelonei i-a aparţinut polonezului Robert Lewandowski, cu o execuţie spectaculoasă din afara careului (33).

FC Barcelona a evoluat în zece jucători din minutul 71, după eliminarea fundaşului Ronald Araujo, care a primit două cartonaşe galbene pentru faulturi asupra lui Vinicius.

Real Madrid a cucerit pentru a 13-a oară în istoria sa Supercupa Spaniei, recordul fiind deţinut de FC Barcelona, cu 14 succese.

Odată cu meciul de la Riad, Carlo Ancelotti l-a depăşit (264 de meciuri) pe francezul Zinedine Zidane ca al doilea antrenor care a condus de pe bancă cele mai multe meciuri ale lui Real Madrid, după Miguel Munoz. De asemenea, el l-a egalat pe Zidane cu 11 trofee ca antrenor al grupării madrilene.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel