Fotbal international Bayern Munchen, refuzată de selecționerul Austriei! Motivele tehnicianului pentru care nu semnează cu germanii
Data publicării:
Antrenorul Ralf Rangnick a ales să-și continue obiectivele la conducerea echipei naționale a Austriei, după ce au existat discuții despre preluarea formației germane, Bayern Munchen.

Germanul Rangnick rămâne în Austria

Antrenorul Ralf Rangnick a refuzat-o pe Bayern Munchen și va rămâne selecționerul Austriei după Campionatul European de fotbal din vara acestui an, informează AFP.

„Sunt din toată inima selecționerul naționalei Austriei. Această misiune îmi oferă o bucurie incredibilă și sunt hotărât să continui cu succes pe calea aleasă de noi”, a declarat Rangnick, într-un comunicat publicat joi, de Federația Austriacă de Fotbal (OFB).

Germanul, fost antrenor al lui Manchester United, a confirmat la sfârșitul lunii aprilie pentru presa din Austria că „au existat contacte” cu Bayern, care caută un antrenor pentru a-l înlocui pe Thomas Tuchel în această vară.

Bayern pare că nu-i poate găsi înlocuitor lui Tuchel 

Odată cu refuzul lui Ralf Rangnick, lista de variante se micșorează tot mai mult pentru Bayern, a cărei prioritate a fost Xabi Alonso, conform presei germane. Însă spaniolul, aflat în contract cu Bayer Leverkusen până în anul 2026, a pus capăt zvonurilor, anunțând la sfârșitul lunii martie că va rămâne în sezonul viitor pe banca lui Leverkusen, care, între timp, și-a asigurat câștigarea campionatului.

Tot potrivit presei, Bayern s-a gândit apoi la selecționerul Germaniei, Julian Nagelsmann, care a fost demis de conducerea clubului bavarez la sfârșitul lunii martie 2023. Însă la mijlocul lui aprilie Nagelsmann și-a prelungit contractul cu echipa națională, până la Cupa Mondială din 2026.

Rangnick, artizanul ascensiunii lui RB Leipzig, pe care a antrenat-o de două ori între 2015 și 2019, a explicat joi că refuzul său „nu este o respingere a lui FC Bayern, ci o decizie pentru echipa mea și obiectivele noastre comune. Suntem pe deplin concentrați pe EURO”.

Tuchel a fost obligat de conducerea lui Bayern să renunțe la funcție în vara lui 2024, cu douăsprezece luni mai devreme decât era prevăzut, după o serie de rezultate slabe obținute în februarie.

Lista de ținte a lui Bayern se micșorează: antrenorul lui Brighton, Roberto De Zerbi, a fost menționat de presa germană. Cotidianul catalan El Mundo Deportivo și ziarul francez L'Equipe au indicat anterior că Zinedine Zidane, de trei ori câștigător al Ligii Campionilor ca antrenor al lui Real, este și el pe lista scurtă a bavarezilor.

Bayern va juca pe 8 mai împotriva lui Real Madrid, în deplasare, în manșa a doua a semifinalelor Ligii Campionilor. Cele două echipe au remizat în tur, 2-2.

În Germania, Levekusen a pus capăt supremației formației din Munchen, care câștigase precedentele 11 ediții ale Bundesligii. În Cupa Germaniei, Bayern a fost eliminată în șaisprezecimi de finală, potrivit Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

DC Media Group Audience

logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Gheorghe Hagi, gest de mare campion pentru Dorinel Munteanu. Oţelul va putea juca la Constanţa în Europa, dacă se califică

Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Situaţie incredibilă în fotbalul românesc. Ioan Varga cere Corvinului să cedeze locul în Europa Farului. Mihai Rotaru spune că Oţelul sau U Cluj pot juca de 2 ori barajul

Agerpres

Oţelul Galaţi, mutare spectaculoasă la barajul de cupe europene

Sursa: Agerpres

Vin investiţiile, dacă Dinamo se salvează de la retrogradare? Andrei Nicolescu, anunţ important pentru fanii alb-roşii

pixel