Fotbal international Beşiktaş a renunţat la Mircea Lucescu şi a pus pe banca tehnică un câştigător de Campionat European
Data publicării:
Beşiktaş Istanbul are un nou antrenor. 

Fernando Santos, fostul selecţioner al naţionalei Portugaliei, cu care a câştigat EURO 2016, a fost numit duminică în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Beşiktaş Istanbul, a anunţat clubul turc, citat de AFP.

Santos, în vârstă de 69 de ani, vine la Beşiktaş după o scurtă experienţă de selecţioner al Poloniei, de care s-a despărţit după ce nu a reuşit să o califice direct la EURO 2024 şi va trebui să dispute baraje.

Tehnicianul lusitan îl înlocuieşte la echipa din Istanbul din Riza Calimbay, care a demisionat în urmă cu câteva săptămâni.

Pe lista conducătorilor clubului Beşiktaş s-a aflat şi românul Mircea Lucescu, fost antrenor al vulturilor negri, conform presei turce.

Fernando Santos a mai pregătit în cursul carierei sale şi selecţionata Greciei, între 2010 şi 2014, înainte de a prelua Portugalia lui Cristiano Ronaldo, pe care a condus-o între 2014 şi 2022.

Sub conducerea sa, portughezii au devenit campioni europeni în 2016, după o finală câştigată în faţa Franţei, gazda competiţiei (1-0).

Santos a antrenat, de asemenea, echipele AEK Atena, Panathinaikos Atena, FC Porto şi Benfica Lisabona, între altele.

Beşiktaş, grupare cu 16 titluri de campioană a Turciei în palmares, ocupă locul al şaselea în clasament după 18 etape, la 18 puncte de liderul Fenerbahce Istanbul, scrie Agerpres.


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Fotbal international

logo icon Articole similare

Fotbal international AS Roma l-a dat afară pe Daniele de Rossi

AS Roma a rămas fără antrenor, după ce conducerea a...



logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...


logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

Agerpres
EXCLUSIV

Liviu Antal ştie de ce Dorinel Munteanu nu renunţă la cantonamentele la Vatra Dornei. Principalele calităţi ale antrenorului

Agerpres

Raul Rusescu o vede pe Oţelul în playoff. Echipele care nu au nicio şansă

pixel