Jocurile Olimpice Bianca Ghelber se califică în finala probei de aruncare a ciocanului
Data publicării:
Atleta în vârstă de 34 de ani a reușit să obțină calificarea în finala probei feminine de aruncare a ciocanului, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Bianca Ghelber, pe locul 11 în calificări

Atleta română Bianca Florentina Ghelber s-a calificat în finala probei feminine de aruncare a ciocanului, duminică, la Jocurile Olimpice de la Paris, cu a 11-a performanță.

Ghelber a evoluat în Grupa A a calificărilor, pe care a încheiat-o pe locul 5, cu 71,42 metri.

În finală s-au calificat aruncătoarele care au îndeplinit standardul olimpic (73 metri) sau cu cele mai bune 12 aruncări. Cea mai bună performanță a reușit-o finlandeza Krista Tervo, cu 74,79 m.

Ghelber (34 ani) participă la a patra sa ediție a Jocurilor Olimpice, după ce la Tokyo a fost a șasea în finală. La Jocurile Olimpice de la Londra (2012) a fost a 17-a, iar la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008, nu a trecut de calificări.

Finala este programată marți, 6 august, de la ora 20:57.

România nu a mai câștigat o medalie olimpică la atletism din 2008, de la Beijing, când Constantina Diță cucerea aurul la maraton.

Pe de altă parte, atleta română de origine kenyană Stella Rutto nu a reușit calificarea în finala probei de 3.000 m obstacole, la Jocurile Olimpice de la Paris. Ea a declarat, duminică, faptul că a simțit o întindere la coapsă după cinci tururi.

„A fost OK, nu am reușit însă să mă calific în finală. După cinci tururi am simțit o întindere la coapsă. Nu e vorba despre o accidentare gravă, dar e o întindere. Am simțit prima oară această durere în urmă cu trei zile, probabil din cauza statului în avion. Am încercat să ajung la final, să termin cursa. M-am descurcat bine în primele cinci tururi, dar după aceea nu am mai putut ține ritmul”, a declarat Rutto.

„Bineînțeles că sunt dezamăgită, dar trebuie să accept rezultatul de azi. M-am pregătit mult pentru această ediție a Jocurilor Olimpice, dar asta e competiția și mă mă voi concentra de acum încolo pe următoarele curse”, a mai spus atleta care a obținut în iunie dreptul de a reprezenta România.

„Sunt fericită că pot concura pentru România, dar din păcate astăzi nu am putut să mă calific în finală. Mă pregătesc pentru Campionatele Mondiale, vom avea și semimaratonul de la Campionatele Europene și o cursă de cross-country”, a mai declarat Rutto.

Stella Rutto a ratat calificarea în finala probei de 3.000 metri obstacole după ce a fost înregistrată cu al 31-lea timp din serii.

Rutto, în vârstă de 27 ani, a luat startul în seria a treia și a încheiat a opta, în 9 min 31 sec 23/100, la distanță de primele cinci clasate care au obținut calificarea (din fiecare serie).

Atleta a început bine cursa și era a doua după o mie de metri, dar apoi a pierdut ritmul și a fost depășită de tot mai multe adversare.

Pe 9 iunie, la Europenele de la Roma, Rutto s-a clasat pe locul 4 în finală, cu timpul de 9 min 22 sec 36/100 (personal best), scrie Agerpres.


Autorul articolului: Iulia Horovei
Categorie: Jocurile Olimpice

logo icon Articole similare


logo icon Cele mai noi articole

Superliga Romaniei Petrolul, meci de gală cu Vitesse Arnhem la centenar

Clubul de fotbal Petrolul Ploieşti pregăteşte un...

Superliga Romaniei Rapid confirmă. Clinton N'Jie NU a primit cartea verde

După apariţia informaţiilor conform cărora Clinton...


logo icon Cele mai citite
Agerpres

Becali s-a decis. Patru fotbalişti ai campioanei, scoşi din echipă după remiza cu FCSB

Sursa: Agerpres

Licitaţie internaţională pentru Dennis Man, anunţată de Corriere dello Sport. "Preţul începe de la 30 de milioane"

Sursa: Agerpres

Dorinel Munteanu a prefaţat duelul cu Dinamo. Ce le-a cerut jucătorilor

Sursa: Agerpres

HC Rapid îşi aduce antrenor de la Barcelona

pixel