Superliga Romaniei Birligea a fost dorit de Como înainte să ajungă la FCSB
Data publicării:
Daniel Bîrligea a fost protagonistul celui mai răsunător transfer în fotbalul românesc în această vară. Disputat de FCSB şi Rapid, atacantul a ales să semneze cu echipa antrenată de Elias Charalambous şi a avut un impact imediat. Bîrligea a reuşit deja să marcheze în campionat, dar şi în cupele europene pentru FCSB. 

Cu toate astea, Neluţu Varga, patronul celor de la CFR Cluj a dezvăluit că Daniel Bîrligea putea ajunge în SERIE A înainte să semneze cu FCSB. Singura problemă a fost legată de jocurile europene ale CFR-ului. 

”Bîrligea este un foarte bun jucător. Este alt profil față de Louis Munteanu, dar foarte bun. A trebuit să iau o decizie. Nu puteam să țin un jucător luat cu atâția bani pe tușă (n.r.- Louis Munteanu).

Așa că l-am cedat pe Bîrligea și l-am lăsat să-și facă viitorul. Poate ajunge la o echipă mare. Dacă îl mai țineam, ne-ar fi ajutat, dar asta poate să facă și Louis Munteanu, iar în această situație vin și banii.

Pe el am avut cele mai multe oferte, dar nu l-am dat pentru că am vrut să ne calificăm în grupele Conference League și n-am vrut să ruinăm șansele. Am avut o ofertă mult mai mare pentru el, decât cea pe care l-am vândut. Dar n-am fost de acord.

Vedeam calificarea mai importantă. Au fost oferte din Italia, Portugalia, Turcia, Rusia. Cea mai mare a fost de la Como. A fost o chestiune de decizie și asumare. Să iei decizia corectă la momentul oportun”, a declarat Ioan Varga, conform Prosport

FRF explică. De ce nu a fost chemat Bîrligea la naţională 

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF Răzvan Burleanu, a explicat la Fanatik de ce Daniel Bîrligea a fost lăsat acasă de Mircea Lucescu. 

"Cred că domnul Lucescu se amuză la astfel de declaraţii. Pentru mine nu e o surpriză. Ştiu că ce vrea să facă în prima fază este să păstreze şi să ducă mai departe omogenitatea de echipă şi de grup. Sunt foarte puţine mutări făcute în lotul de 25. La meciul cu Lituania nu a fost nicio modificare, cu excepţia portarului. El susţine că marea problemă a oricărei echipe naţionale e omogenitatea, lipsa ei. În momentul în care va fi sigur că va avea omogenitatea, sunt sigur că orice jucător de tipul lui Bîrligea va fi integrat în grup.

În cariera dlui Lucescu au fost multe exemple de astfel de discuţii. În anii '80 era Romică Gabor, la Corvinul Hunedoara. Era un jucător foarte bun. Doar că el juca în atac şi cifrele lui erau de genul 65 de meciuri, 3 goluri. În acea perioadă apăreau Balint, Lăcătuş, care aveau să câştige Liga Campionilor peste 3 ani. Dar de jucat tot Romică Gabor juca. E greu să îl convingi pe el în momentul în care are nişte piese bine conturate să facă schimbări. Dar eu spun că, foarte curând, toţi aceşti jucători care vor arăta că sunt soluţii viabile vor fi chemaţi la naţională", a declarat Vochin. 


Autorul articolului: Florin Răvdan
Categorie: Superliga Romaniei

logo icon Articole similare

Superliga Romaniei Birligea a fost dorit de Como înainte să ajungă la FCSB

Daniel Bîrligea a fost protagonistul celui mai...



logo icon Cele mai noi articole

logo icon Cele mai citite
Sursa: Agerpres

Dan Alexa spune că David Maftei joacă în Liga 1 datorită lui Dorinel Munteanu. Nu a vrut să comenteze gestul antrenorului

Agerpres

Rareş Pop i-a dat mesaj lui Marius Şumudică imediat după România U20 - Cehia U20

Agerpres

George Puşcaş, criticat în termeni duri după Cipru-România 0-3. A fost numit "dezastru viu" de Cornel Dinu

Agerpres

Vali Ţicu, semnal de alarmă la Petrolul. "Nu putem vorbi de viitor"

pixel